Obavijesti

Sport

Komentari 117

Predstavljamo: Ovo je ta nova Kantrida za 50 milijuna eura!

Predstavljamo: Ovo je ta nova Kantrida za 50 milijuna eura!

Grad Rijeka bi imala dva stadiona, HNK Rijeka mogla bi birati na kojem će igrati, a Kantrida bi bila posve odgovarajući dom i za bilo koju utakmicu reprezentacije

VIDEO

Kinezi grade novu Kantridu! Vijest koju smo doznali u srijedu imala je bombastičan odjek.

Pa ako će zasad još nepoznati kineski investitori graditi novu Kantridu: kakav bi stadion napravili, koliko bi novca potrošili, koje bi sve dodatne komercijalne sadržaje izgradili i što bi se sve podno starog kamenoloma mijenjalo?

Ono što znamo jest da je Damir Mišković na izradu projektne i ostale dokumentacije još prije pet godina potrošio oko milijun eura pa glasno upozoravao:

- Neka se birokracija pomakne i riješi svu potrebnu papirologiju da povučemo novac iz Social Sport fondacije dok možemo i sagradimo novu Kantridu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mastodont birokracije nije se dao smesti, Social Sport je promijenio namjenu desetina milijuna eura iz svoje fondacije, a Mišković onda rekao:

- OK, svi projekti i sva dokumentacija koju smo napravili bit će moj poklon od milijun eura nekom novom investitoru, kojeg će valjda netko nekad pronaći.

Kantrida

Morao ga je, naravno, pronaći on sam. Miškovićev projekt nove Kantride počivao je na arhitektonskom rješenju poznatog Talijana Gina Zavanelle koji je, primjerice, projektirao i fenomenalni Juventusov stadion, torinsku Allianz Arenu. Uz Zavanellu je, zbog svih specifičnosti jedinstvene lokacije Kantride, angažiran i riječki tim 'ZDL arhitekti' na čelu sa Sinišom Zdjelarom.

Plan je bio da stadion grade i u tom poslu zarađuju hrvatske tvrtke, da se radna mjesta i plaće omoguće hrvatskim radnicima...

Nije išlo pa je Mišković sam u istom onom Social Sportu dignuo kredit i za 28 milijuna eura sa hrvatskim tvrtkama i radnicima za godinu dana sagradio Rujevicu, stadion i kamp, a kredit i danas otplaćuje (još cca. 18 milijuna eura).

Kineze će, dakle, odluče li graditi Kantridu dočekati gotovi projekt za stadion sa 10.000 - 12.000 sjedećih natkrivenih mjesta, garažom, najmodernijom mogućom rasvjetom, razglasom, fan shopom, ugostiteljskim sadržajima.

Kantrida

Procjena investicije prije koju godinu iznosila je oko 50 milijuna eura (25 za stadion i još toliko za komercijalni dio kompleksa). Mišković nije htio natkrivati cijelu Rujevicu jer se nadao Kantridi koju će sagraditi investitor u kojem je on jedna od ključnih figura. Sada se priča mijenja.

Grad Rijeka imala bi dva nova stadiona, HNK Rijeka mogla bi birati gdje igrati, a nova Kantrida bila bi stadion po najvišim Uefinim kriterijima i mjesto na kojem se može organizirati daleko više od "samo" nogometnih utakmica. A bila bi, naravno, i stadion na kojem hrvatska nogometna reprezentacija može ugostiti bilo kojeg protivnika.

Kantrida

Koliko bi Kinezi promijenili Kantridu, koje sve investicije osim te u gradnju novog stadiona još imaju na umu, tek ostaje doznati ako i kada projekt zaživi. Nije upitno da im je Damir Mišković nadugačko i naširoko objasnio značenje Kantride za lokalnu zajednicu, za cijeli Kvarner, Liburniju i Vinodol, za Krk, Cres i Lošinj...

Kantrida

Glasovite su stijene ionako planetarno poznate, a ako se prihvate posla kineski će investitori sigurno proučiti i svaki djelić povijesti jednog od najupečatljivijih svjetskih stadiona. Za koju se god verziju poslovni ljudi s Dalekoga istoka odlučili priča zvuči nevjerojatno dobro: Rijeci i Primorcima ipak se smiješi - nova Kantrida!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 117
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti
VOZAČI ODUŠEVLJENI

Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti

Plus+ Ukupni ekonomski učinci za Republiku Hrvatsku samo od prošle godine procjenjuju se na više od 105 milijuna eura! A utrke bi uživo trebalo pogledati više od 300.000 ljudi