Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prekinula boksačku karijeru jer se boji da bi mogla - oslijepiti!?

None Foto: Steven Paston/Press Association/PIXSELL 2

Posljednji put je bila u ringu 28. rujna kada je obranila naslov u WBO verziji u neriješenoj borbi protiv Meksikanke Salinas. Profesionalnu karijeru završila je omjerom pet pobjeda i jednom neriješenom borbom

Britanska boksačica Nicola Adams, koja je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine i ponovila uspjeh četiri godine kasnije u Rio de Janeiru, odlučila je u 37.godini okončati svoju karijeru jer se boji da će izgubiti vid. 

- Rekli su mi da svaki sljedeći udarac u oko može nepovratno ugroziti moj vid i čak uzrokovati trajni gubitak vida - rekla je Adams, koja je profesionalna boksačica postala 2017. i koja ima i titulu svjetske prvakinje po verziji WBO.

- Neizmjerno sam ponosna što sam predstavljala svoju zemlju na OI i što sam osvojila dvije zlatne medalje i WBO pojas. Ostvarila sam svoj san, ali sve je to imalo posljedice na moje tijelo - izjavila je za "Yorkshire Evening Post", a prenio je BBC.

Posljednji put je bila u ringu 28. rujna kada je obranila naslov u WBO verziji u neriješenoj borbi protiv Meksikanke Salinas. Profesionalnu karijeru završila je omjerom pet pobjeda i jednom neriješenom borbom. Osvojila je osam zlatnih i četiri srebrne medalje na različitim natjecanjima, uključujući i prve olimpijske igre u kojima su se boksačice mogle natjecati za medalje. U Londonu i Rio de Janeiru boksači su se borili u tri kategorije, a u Tokiju sljedeće godine će se natjecati u pet kategorija. (dk)

Komentari (3)
  • U karijeri ima samo 6 borbi!!!!, A vec je obranila naslov hahahaha. Toliko o zenskom boksu

    6. 11. 2019,   17:53
  • pametno

    6. 11. 2019,   15:43
  • Ko je to?

    6. 11. 2019,   15:49