Obavijesti

Sport

Komentari 132

Premije: Igrači i Dalić podijelit će 20 milijuna kn, dio i Čačiću

Premije: Igrači i Dalić podijelit će 20 milijuna kn, dio i Čačiću
1

Osvoji li Hrvatska svjetski naslov u Rusiji, HNS bi osvojenim premijama bez problema mogao - izgraditi stadion. Nagrade su 12 posto veće nego u Brazilu, a bogat novac sjeda već za sami plasman u Rusiju

VIDEO

Plasman na jubilarno deseto veliko natjecanje na kojemu će nastupiti hrvatska nogometna reprezentacija, Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018., donijet će Hrvatskom nogometnom savezu osam milijuna dolara, odnosno 51,8 milijuna kuna premije od Fife.

Na početku kvalifikacijskog ciklusa "veterani" Hrvatske, kapetan Luka Modrić i dokapetani Mario Mandžukić i Vedran Ćorluka, na sastanku s predsjednikom saveza Davorom Šukerom, dogovorili su raspodjelu nagrade 60-40 u korist saveza.

Prevedeno, HNS-u ide 4,8 milijuna dolara (31,08 milijuna kuna), a igračima i stručnom stožeru 3,2 milijuna dolara (20,72 milijuna kuna).

Financijski kolač koji pripada samoj momčadi podijelit će se u omjeru 80-20 u korist nogometaša, kojima će pripasti 2,56 milijuna dolara (16,57 milijuna kuna). Preostali dio od 640.000 dolara (4,14 miiljuna kuna) ide izbornicima Anti Čačiću i Zlatku Daliću i članovima njihovih stručnih stožera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Igrači, ali i izbornici potom će između sebe odlučiti tko će dobiti koliki dio premija, ovisno o zaslugama.

Osim premije za plasman, Fifa će svakom savezu uplatiti i 1,5 milijun dolara za troškove priprema za Mundijal. Plasman u osminu finala u Rusiji donosi 12 milijuna dolara, četvrtfinale 16 milijuna dolara, četvrto mjesto 22 milijuna, treće mjesto 24, drugo mjesto 28, a naslov svjetskog prvaka dodatnih 38 milijuna dolara. Sveukupno je to 400 milijuna dolara nagrada, 12 posto više u odnosu na Brazil 2014.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 132
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu