Obavijesti

Sport

Komentari 20

Preminuo veliki Renato Vrbičić: 'Pa momak je bio skroz zdrav'

Preminuo veliki Renato Vrbičić: 'Pa momak je bio skroz zdrav'
1

Sinoć smo na bazenu bili zajedno. Momak je bio potpuno zdrav. Ovaj čas čitam poruke i ne vjerujem. Bio je moj suigrač, kolega, prijatelj, suradnik godinama, rekao je Perica Bukić za Šibenski portal

VIDEO

Slavni hrvatski vaterpolist Renato Vrbičić preminuo je iznenada u 48. godini života. Šibenski.hr doznaje kako je trener vaterpolista Solarisa preminuo u svom domu, najvjerojatnije od srčanog udara.

- Sinoć mu je srce stalo, pokušali su ga oživjeti, ali nije bilo spasa. Ne možemo vjerovati. Nadamo se kao da to sve skupa nije istina - rekli su ljudi iz kluba za sibenskiportal.rtl.hr.

Bukić: Sinoć smo bili skupa na bazenu... Šok!

Imao je iznimno bogatu karijeru, a 1996. u Atlanti je s reprezentacijom Hrvatske osvojio srebrnu medalju. Sa splitskim Jadranom je bio prvak Europe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Popularni Vrba bio je centar svjetske klase i u svoje vrijeme je bio najbolji na svijetu. Bore Rončević, njegov bivši suigrač i razredni kolega ovako ga je opisao.

- Vrba, Dejan Brkić i ja smo skupa išli u razred i trenirali vaterpolo, potom igrali zajedno. Bio je najbolji na svijetu, igrao u Jadranu, Mladosti, osvajao lige prvaka, sidrun kakav se rijetko rađa… Što da kažem? Sinoć smo se na bazenu vidjeli, bili na bazenu skupa. Ovo me šokiralo. Izgubio sam nekoga s kim sam cijeli život proveo, od pionira.

Perica Bukić, izvršni direktor Hrvatskoga vaterpolskog saveza, također proslavljeni olimpijac, ostao je zatečen.

- Sinoć smo na bazenu bili zajedno. Momak je bio potpuno zdrav. Ovaj čas čitam poruke i ne vjerujem. On je bio moj suigrač, kolega, prijatelj, suradnik godinama… Ovo je šok!

Bio je velika faca

Vrbičić je rođen 21. studenog 1970. u Šibeniku i bio je igračka legenda tri kluba - Solarisa, splitskog Jadrana i zagrebačke Mladosti - te stožerni igrač hrvatske vaterpolske vrste koja je 1996. u Atlanti na Olimpijskim igrama osvojila srebro, prvu veliku medalju hrvatskog vaterpola.

U to je doba Vrbičić bio neizostavan dio udarne sedmorke budući da je bio prvi sidraš Barakuda.

Nakon matičnog Solarisa, igrao je u dva hrvatska kluba s kojima je osvojio sve europske trofeje. Štoviše, neke i više od jednom. Tako je 1991. i 1992. pod kapicom Jadrana iz Splita osvojio tadašnji Kup prvaka Europe ili današnju Ligu prvaka, da bi kasnije pod kapicom Mladosti osvojio Kup pobjednika kupova 1999. odnosno Kup LEN 2001.

Trostruki je prvak Hrvatske, s Mladosti 1997, 1999. i 2002. te osvajač Hrvatskog kupa sa Žapcima 1998. i 1999.

VIDEO

Pred kraj igračke karijere, otišavši iz zagrebačke Mladosti 2003., dvije je sezone igrao u Italiji (Catania i Civitavecchia), da bi posljednju sezonu, 2004/05., odigrao u svom Šibeniku.

Po okončanju igračke karijere počeo je raditi kao trener, prvo s mlađim uzrastima u Šibeniku/Solarisu u kojem je 2015. preuzeo palicu trenera prve momčadi.

Prošle je godine kao pomoćni trener u stožeru hrvatske vrste do 20 godina sukreirao srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvo tog uzrasta u Beogradu.

Mjesto i datum pokopa Renata Vrbičića bit će naknadno obznanjeni.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...