Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Preokret: Nate Diaz oslobođen optužbi za doping, borit će se

None Foto: Reuters/PIXSELL 4

Borba vrijedi. Znao sam 100 posto da Diaz ne uzima ništa kako bi varao, objavio je šef UFC-a Dana White i smirio borca koji je vulgarno napao tu i antidopinšku organizaciju zbog pozitivnog nalaza

Samo dan nakon što je Nate Diaz (34) na Twitteru objavio kako neće skrivati da su mu otkrili "povišene razine supstance uzrokovane kontaminiranim suplementima" i da se zbog toga neće boriti protiv Jorgea Masvidala (34) na UFC-ovoj priredbi 244 u New Yorku 2. studenog sve se preokrenulo.

UFC je, naime, objavio priopćenje u kojemu tvrdi kako Diaz nije napravio nikakav prekršaj i da ga ne čeka kazna.

"Borba vrijedi! Znao sam 100 posto da Diaz ne uzima ništa kako bi varao", napisao je predsjednik UFC-a Dana White.

Diazu je u krvi pronađen "selective androgen receptor modulator", nesteroidni preparat koji daje rezultate slične onima nakon korištenja steroida. Uzrok su, tvrdi američka antidopinška agencija Usada, kontaminirani veganski i prirodni multivitamini koje je koristio, a uzorak je bio ispod dozvoljene granice.

Sam Diaz kasno u četvrtak bio je vrlo oštar i vulgaran na Twitteru u komentaru predstojeće borbe za BMF pojas protiv Masvidala u Madison Square Gardenu.

Foto: Reuters/PIXSELL/twitter

"To su lažne optužbe, ja uzimam samo prirodne suplemente, čak ni ne jedem meso. Dok god UFC, Usada ili tko god me za*ebava ne riješi ovo, neću se natjecati. Neću igrati njihovu igru, biti tiho i pokušati ovo sakriti kao što su mi sugerirali. Neću dozvoliti da se moje ime oblati kao varalicu, kao i svih onih šu*aka koji su šutjeli do završetka borbe samo da bi ih isplatili. Je*eni prevaranti", napisao je Diaz i nastavio:

"Je*e mi se za tamo neki novac, on nije iznad mog dostojanstva i ostavštine. Neću surađivati, neću šutjeti i čekati da to riješim nakon borbe. To je varanje."

Komentari (5)
  • Mogli su bar pricekati par dana da prodje, ovako nakon 1 dan objavili da je cist. Nije nista sumnjivo..

    26. 10. 2019,   11:44
  • ko bolje prikrije taj prode, a inace cistu su svi odreda pa tako i diaz

    26. 10. 2019,   12:35