Obavijesti

Sport

Komentari 71

Preplaćene zvijezde, izostanak Soudanija... Zato Dinamo kiksa

Preplaćene zvijezde, izostanak Soudanija... Zato Dinamo kiksa
1

Dinamo ove sezone igra toplo-hladno. Iako suvereno drži vrh HNL-a, u Europi izgleda poprilično blijedo. Puno toga Cvitanović će morati posložiti kako bi "modri" osigurali europsku jesen

VIDEO

Iako je bio ogroman favorit protiv albanskog Skënderbeua (kladionice su na njegovu pobjedu postavile koeficijent 1,15), Dinamo nije opravdao taj epitet i jedva je izvukao živu glavu (remi) golom Ángela Henríqueza duboko u sudačkoj nadoknadi.

Kiksao jest, no Dinamo je jedini od hrvatskih predstavnika u Europi ovaj tjedan izbjegao poraz, a mi donosimo pet razloga zašto je 15-ak tisuća gledatelja i brojni ispred televizijskih ekrana bilo frustrirano nakon 90 maksimirskih minuta.

1. Hilal Soudani

Jasno je kako Dinamo sa Soudanijem i bez njega nije ista momčad. Alžirac već neko vrijeme više boravi kod liječnika nego na travnjaku i pitanje je kad će zaigrati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sve i da se oporavi od ozljede aduktora koju je zadobio uoči utakmice protiv Rijeke, ne može računati na punu minutažu u Albaniji. Dinamo je na 100 muka u napadu kad njega nema...

2. Ante Ćorić

Ivajlo Petev nije ga volio, a činilo se kako je odlaskom Bugarina počelo bolje vrijeme za novu "modru" desetku. Uostalom, zabio je golove Cibaliji i Hajduku na Maksimiru, a dosad ih i nema toliko na kontu (ukupno svega 20 u četiri sezone).

No protiv Skënderbeua nije izgledao dobro. Prve informacije govorile su da je ozlijeđen, a to je poslije opovrgnuo trener Mario Cvitanović. Što je zapravo s Antom? Čini se da to samo on zna.

3. Stoperi

Leonardo Sigali i Filip Benković izgledali su smiješno kod dva gola Albanaca - nepriznatog i priznatog. Na jednak su način ispadali, a da na golu nije bilo Dominika Livakovića, rezultat bi na kraju vjerojatno bio puno lošiji.

Zapravo je samo golman Dinama bio koncentriran protiv Albanaca od cijele obrane "modrih". A kad je lopta više pred vašim, nego pred protivničkim golom, to ne može biti dobro...

4. Bekovi

Jan Lecjaks i Petar Stojanović plaćeni su oko dva milijuna eura svaki i u ovakvim utakmicama morali bi donijeti nekakvu prevagu. Slovenac je u Zagrebu već godinu i pol, a javnost ga više pamti po skupocjenim autima nego po osobito dobrim igrama.

Čehu se, pak, možda može uzeti kao olakotna okolnost činjenica što je tek odnedavno član svlačionice, ali za igrača koji je nastupao za Viktoriju Plzenj, Anderlecht i Young Boyse ipak previše kiksa. Zapravo - nije pokazao da je pojačanje.

5. Neiskustvo

Nikola Moro, Filip Benković, Ante Ćorić, Amer Gojak, Ivan Fiolić, Petar Stojanović, Dominik Livaković, pa i Dani Olmo, Borna Sosa... To su sve momci koji su lani iskusili kako je to igrati u Ligi prvaka, ali koji nisu napunili ni 23 godine, a neki su još tinejdžeri.

Dinamo nesumnjivo ima igrače na koje može računati u sljedećih nekoliko godina, no u situacijama kada treba preuzeti odgovornost u igri i ponijeti breme favorita ta silna mladost može zakazati.


Uzvratna utakmica dat će odgovor na brojna pitanja. Je li, prije svega, Dinamov gornji limit mučenje s Oddom i Skënderbeuom ili odlične napadačke predstave kao poput Hajduka i Rijeke?

Istina je, kao i obično, negdje u sredini. Cvitanović mora pronaći dobitnu kombinaciju ne želi li doživjeti fijasko i ostaviti Dinamo bez skupine europskih natjecanja prvi put nakon 11 godina.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića