Obavijesti

Sport

Komentari 7

Preselio na stopera i počeo je zabijati: Belgija jača od HNL-a

Preselio na stopera i počeo je zabijati: Belgija jača od HNL-a
3

Ako ćemo uspoređivati snagu klubova, njihove uspjehe u Europi, time i kvalitetu igre i  infrastrukturu, sve je to na strani Belgije. Po meni, Jupiler je bolja liga od HNL-a, rekao je Antonio Milić

VIDEO

Bivši igrač Hajduka Antonio Milić bio je dvostruki strijelac za Oostende, koji je u utakmici 15. kola Jupiler lige potopio Westerlo 5-0 i trenutno se nalazi na drugom mjestu, sa samo dva boda zaostatka za vodećim Waregemom. 

Nije ovo bio prvi, vjerojatno ni zadnji gol Antonija Milića, koji je češće nego je to uobičajeno za jednog stopera, zabijao i u Hajduku, i u U-21 reprezentaciji, a evo, sada i u Oostendeu, u kome je standardan. 

Meni je najbolje na stoperu

- Igram redovito, pauzirao sam svega dvije utakmice zbog lakše ozljede. Ide nam dobro, a kad je dobro, onda se teško mijenja momčad, a pogotovo stoperi. Što se tiče golova, imao sam dosta sreće, golovi su plod dobre igre cijele momčadi - nasmijao se Milić na našu konstataciju, kao i na pitanje zar više nije lijevi bek kao u Hajduku i U-21 reprezentaciji. 

- To je gotova priča. U stvari, nije gotova, ako opet bude trebalo pomoći, ja sam tu.... Ali, prvenstveno sam stoper, to je moja prirodna pozicija u kojoj se najbolje osjećam i najbolje igram. 

Obzirom na kronični deficit lijevih bekova u reprezentaciji, neki su predlagali Čačiću da isproba Milića, koji je kod Nenada Gračana igrao jako dobro na toj poziciji. 

- Ha, čitao sam i ja nešto o tome, ali teško da ću se naći u toj poziciji. Da ne bi bilo zabune, nadam se da ću jednom dobiti priliku zaigrati u reprezentaciji, to mi je jedan od snova, ali na mojoj, stoperskoj poziciji. Prije ili kasnije, samo treba raditi i napredovati.  

Veliku priliku propustila je U-21 reprezentacija u kvalifikacijama za EP 2017. 

Oni koji prate HNS sve vide i znaju

- Bila su velika očekivanja, pogotovo nakon prvih par utakmica u kojima smo imali dobre rezultate, ali na kraju smo naivno prosuli bodove i nismo se plasirali. Ništa, život ide dalje... - kaže Antonio, koji se nije želio upuštati u procjene pogrešaka struke, koja po mišljenju mnogih nije uvijek pozivala najbolje igrače.  

- Nije na meni da upirem prstom i govorim o tome, moje je da na terenu pokažem što znam. Unutar Saveza se sve zna, a oni koji to prate, sve vide i sve znaju...

Oostende dobro gura u Jupiler ligi, drugi su na ljestvici s pet bodova zaostatka za vodećim Waregemom. 

- Prosuli smo nepotrebno neke bodove, i za sada je drugo mjesto super za nas. Lani smo dosta dugo bili vodeća momčad, ali ove godine je puno jača konkurencija, od drugog do osmog mjesta svi smo u četiri boda razlike. Plan je izboriti Europu, nadam se da ćemo uspjeti. 

Dugoročni plan je otići u neku od Liga petice, no ugovor ga s Oostendeom veće do ljeta 2018. godine. 

Ovdje je super

- Navikao sam se već na novu sredinu, na ligu, uživam, treniram, pokušavam pomoći klubu da ide naprijed, a time ću i ja biti u boljoj poziciji. Ako budemo među prve dvije - tri momčadi, počet će nas gledati drugačije, a ne kao bivšeg drugoligaša. A čim se promijeni percepcija drugih, narast će i nama samopouzdanje.

- Trenutno razmišljam samo o Oostendeu, postoji mogućnost da do kraja sezone negdje odem, ali se ne opterećujem time. Volio bih u neku jaču ligu, a cilj su naravno Lige petice.

Jupiler liga je po mišljenju Milića jača od HNL-a. 

 - Ako ćemo uspoređivati snagu klubova, njihove uspjehe u Europi, time i kvalitetu igre i  infrastrukturu - sve je to na strani Belgije. Po meni, Jupiler je bolja liga od HNL-a. 

Iako se s Hajdukom nije rastao u baš prijateljskim odnosima, rado pogleda utakmice svog bivšeg kluba kad je u prilici. 

- Hajduk je moj klub i drago mi je kad im ide dobro, kad pobjeđuju - zaključio je Milić.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba