Obavijesti

Sport

Komentari 91

Pa-pa Valverde! Barca mu dala otkaz, stiže bivši šef Betisa...

Pa-pa Valverde! Barca mu dala otkaz, stiže bivši šef Betisa...
1

Tek četvrti put u povijesti španjolskog prvenstva otkaz je dobio trener koji je - vodeći na ljestvici. Prvi put Athletic Bilbao smijenio je Joséa Maríju Olabarríju u sezoni 1935/36...

VIDEO

Nakon tri remija, jednog poraza i pobjede u posljednjih pet utakmica, čelnici Barcelone su odlučili - Ernesto Valverde (55) više nije trener Blaugrane! Klupu će preuzeti bivši trener Betisa Quique Setien (61) koji će potpisati ugovor na dvije i pol godine, a Katalonci će ga predstaviti u utorak. 

Prvo rješenje za klupu trebala je biti legenda Barce Xavi Hernandez, ali on je odbio odmah doći zbog toga što je trenutačno trener Al Sadda. Španjolski mediji pisali su da će Setien biti na klupi samo do ljeta, a onda bi ga naslijedio Xavi. No, čelnici Blaugrane su ipak odlučili dati Setienu ugovor na dvije i pol godine.

Pokretanje videa...

00:14

Baskijski stručnjak je u Kataloniju stigao u lipnju 2017. godine naslijedivši Luisa Enriquea. Osvojio je s klubom dva naslova španjolske lige i Kup 2018. godine, ali navijače i dalje posebno peku ona dva poraza u Ligi prvaka. Prvo ih je Roma 2018. godine izbacila iz četvrtfinala i to nakon što su prvi susret dobili 4-1, ali Džeko i ekipa su ih u uzvratu riješili s 3-0 i prošli u polufinale.

A ako ovaj poraz peče, što bi tek trebao onaj od Liverpoola u polufinalu prošle sezone? Barca je na Camp Nou dobila 3-0 i uzvrat na Anfieldu činio se samo kao formalnost, no formalnost koja je zapečaćena kao jako bolna. Redsi su pobijedili 4-0 u jednoj od najboljih utakmica u povijesti Lige prvaka.

Činilo se tada da je Valverde bivši. Navijači mu nisu oprostili ni poraz od Rome, taj od Liverpoola ih je posebno bolio, no predsjednik Josep Maria Bartomeu smatrao je da je Valverde i dalje pravi čovjek za Barcu te ga je odlučio ostaviti na klupi, naravno uz velike prosvjede navijača.

Ajde, i taj poraz od Redsa se polako počeo zaboravljati uz uvjet da Katalonci u novoj sezoni izgledaju puno bolje, ali to nije bio slučaj. Barcelona cijelu sezonu igra toplo-hladno. U jednom trenutku nadigraju Borussiju Dortmund i dobiju ih 3-1, a u drugome trenutku izgube od Granade. Bartomeu, isti onaj koji je vjerovao Valverdeu, je polako gubio živce. 

A živci su potpuno pukli nakon poraza od Atletico Madrida u polufinalu španjolskog Superkupa. Odnosno, taj poraz bio je samo kap koji je prelio čašu jer je Barca u posljednje vrijeme izgledala neprepoznatljivo. U posljednjih pet utakmica pobijedili su samo Alaves, remizirali s Real Madridom, Real Sociedadom te Espanyolom, a izgubili od Simeonea i Madriđana. Nakon tih kikseva, čovjek nije niti jednom preuzeo odgovornost na sebe, već bi svaki put konferenciju počeo s riječima, 'dominirali smo, ali nismo imali sreće'.

La Liga Santander - FC Barcelona v Real Madrid

- Kada izgubite uvijek dolazi do nestabilnosti i nogomet je takav. Bit će razgovora o tome i to je neizbježno, ali ja ću nastaviti sa svojim poslom, a to je treniranje - rekao je Valverde nakon poraza u Superkupu.

Obzirom na rezultate i formu, Katalonci čak i sjajno stoje. U La Ligi su prvi s 40 bodova, isto kao i Real, ali imaju bolju gol razliku, a u Ligi prvaka su došli do osmine finala gdje će igrati protiv Napolija. 

Tek četvrti put u povijesti španjolskog prvenstva otkaz je dobio trener koji je - vodeći na ljestvici. Prvi put Athletic Bilbao smijenio je Joséa Maríju Olabarríju u sezoni 1935/36., potom je trener Real Madrida Enríque Fernández dobio otkaz u sezoni 1954/55., a posljednji se put to dogodilo Radomiru Antiću, također u Real Madridu, u sezoni 1991/92.

La Liga Santander - FC Barcelona v RCD Mallorca

Ipak, Valverde nije izdržao. Pritisak čelnika i navijača bio je prejak, a Quique Setien (61) imat će težak posao pred sobom jer za Barcu u sljedeće dva mjeseca čekaju utakmice koje im život znače što se tiče ove sezone.

Cardiff City v Real Betis - Pre-Season Friendly - Cardiff City Stadium

Setien je igračku karijeru proveo u Racingu, Levanteu, Atletico Madridu, a trenersku karijeru započeo je u Racingu te je još trenirao Las Palmas, Betis i neke niželigaške klubove.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica