Obavijesti

Sport

Komentari 18

Preživjeli igrač Chapea hoda i ne samo to: Ma, igrat ću ja još

Preživjeli igrač Chapea hoda i ne samo to: Ma, igrat ću ja još
10

NESLOMLJIVI Uz Božju pomoć, evo mene opet na terenu u dresu Chapecoensea, rekao je brazilski igrač Helio Neto, koji je napravio prve korake bez pomoći štaka nakon što je preživio pad aviona

VIDEO

Helio Neto (31) bio je jedan od šestorice ljudi koje su izvukli iz olupine nakon što je avion koji je prevozio nogometaše brazilskog Chapecoensea na finale Copa Sudamericane udario u planine kod kolumbijskog grada Medellina.

U stravičnoj nesreći poginula je gotovo cijela njegova momčad, a Neto je neko vrijeme bio u komi. Kad se probudio prvo je pitao liječnike kako su prošli u finalu. Nisu mu imali srca reći da su mu gotovo svi suigrači mrtvi. 

Kad mu se stanje popravilo, rekli su mu istinu, a Neto se slomio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No opravlja se psihički, ali i fizički. Pojavio se video u kojem brazilski igrač prvi put hoda bez štaka od nesreće koju je čudom preživio. 

I ne samo da hoda, najavljuje da se vraća na teren!

- Mislim da ću moći opet igrati. Uz Božju pomoć, evo mene opet na terenu u dresu Chapecoensea - rekao je Neto nakon što je napravio prve korake bez štaka.

POGLEDAJTE VIDEO

Na mjestu nesreće, među stvarima razbacanima kilometrima u brdovitom području, pronašli su njegovu Bibliju koju uvijek nosi sa sobom. Knjižni označivač bio je na Psalmu 63. koji govori o promišljanju o Bogu tijekom noći i veselju u njegovim krilima.

"Kad te se sjećam na postelji, sve noćne straže razmišljam o tebi. Jer si ti pomoć moja, i u sjenu krila tvojih veselim se", stoji u Psalmu 63.

Bibliju su vratili njegovoj supruzi koja u to vrijeme još nije znala hoće li Helio preživjeti. Otkrila je i kako joj je suprug na dan kobnog putovanja rekao da mu se baš ne ide jer ima loš predosjećaj jer je sanjao da će se avion srušiti. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Prva službena utakmica nakon tragedije: Chape neće umrijeti
VIDEO

Prva službena utakmica nakon tragedije: Chape neće umrijeti

Chape je u prvenstvu države Santa Catarine odigrao 0-0 protiv Joinvillea. Bila je to prva službena utakmica Chapecoensea kojem je gotovo cijela momčad poginula u avionskoj nesreći

Chape se vraća! Lavina emocija na prvom meču poslije nesreće
NAJTUŽNIJA UTAKMICA IKAD

Chape se vraća! Lavina emocija na prvom meču poslije nesreće

Preplavljeni emocijama u društvu obitelji, supruga i djevojki poginulih suigrača, preživjeli nogometaši podigli su pobjednički pehar. Helio Neto, Ruschel i Follmann u suzama su pratili povratak Chapea...
Golman Chapea koji je ostao bez noge dobio posao u klubu
BRAVO!

Golman Chapea koji je ostao bez noge dobio posao u klubu

Sa zadovoljstvom mogu najaviti da će Follmann raditi za nas čim se dovoljno oporavi. Ne znam kad će početi, ali što se nas u klubu tiče, on će nam postati suradnik, rekao je izvršni direktor Chapea