Obavijesti

Sport

Komentari 13

Priča iz svlačionice: J. Klopp, čovjek koji je izluđivao Kužea

Priča iz svlačionice: J. Klopp, čovjek koji je izluđivao Kužea
2

U MAINZU Kuže je nešto objašnjavao, a Klopp mu je odgovorio. Joža ga je primio i zakucao o zid. Nikad ga u životu nisam vidio tako ljutitog, prisjeća se Vlado Kasalo

VIDEO

Kuže je bio jako smiren čovjek, nikad nije povisivao glas. No jednom ga je potpuno iz takta izbacio upravo Jürgen Klopp, ispričao nam je Vlado Kasalo, koji je igrao s Kloppom.

Josip Kuže bio je trener Jürgenu Kloppu od srpnja 1992. do listopada 1994. godine u Mainzu. U tom razdoblju u istom je klubu igrao i Vlado Kasalo.

- Nakon jedne loše utakmice svi smo u svlačionici bili utučeni. Kuže nam je nešto govorio, svi smo slušali, a Klopp je ustao i odlučio nešto odgovoriti Kužeu. Ne sjećam se točno što mu je rekao. Iste sekunde Kuže se toliko razljutio da je uhvatio Kloppa za ovratnik i ‘zakucao’ ga uza zid. Nikad ga nisam vidio tako ljutog. Klopp je jedini čovjek koji ga je uspio razljutiti - prisjetio se Kasalo.

Pokojni Kuže u mnogočemu je utjecao na rad i razvoj danas jednog od najpopularnijih svjetskih trenera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ljudi to vjerojatno ne znaju, ali sve što sad igra Kloppova Borussia ‘ukradeno’ je od našeg Josipa Kužea! Tko je tad gledao Mainz, vrlo će lako primijetiti sličnost s ovom moćnom Borussijom - kaže Vlado Kasalo i nastavlja:

- Klopp je preslikao igru, akcije, prekide... Sve je upijao od Kužea, radio skice i crtao. Danas sve to radi s Borussijom. Uostalom, njegov pomoćni trener je Željko Buvač, koji je također igrao u Mainzu. On i Klopp dobro kopiraju Kužea.

Osim što je utjecao na razvoj i ideje, Kuže je puno napravio na psihičkom planu. Jürgen Klopp je u jednom trenutku upao u potpunu depresiju. Igrao je u napadu, a nikako nije mogao zabiti gol. Navijači su ga uzeli na zub i bilo mu je jako teško. Kloppova supruga došla je do Kužea i zamolila ga da razgovara s Kloppom.

- Tata mi je pričao da je nakon toga puno razgovarao s njim. Klopp je bio visok, spretan, izvrsne motorike, ali nije zabijao mnogo golova. Otac je ocijenio da bi mogao izvrsno reagirati na desnom boku. Odlučio ga je iz napada prebaciti na poziciju desnog bočnog i Klopp se preporodio. Počeo je igrati sve bolje, navijači su ga prestali vrijeđati... Potpuno se oporavio, bio je to novi Klopp. Jako je puno zahvaljivao mom ocu - ispričao je jednom Josipov sin Marko.

Klopp je već tad bio lider i iznadprosječno obrazovan, studirao je na fakultetu za sport. I družio se s fakultetski obrazovanim Kužeom. I dobro je naučio.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet