Obavijesti

Sport

Komentari 85

Priča iza neregularnog gola: Englezi, zahvalite i Kloppu!

Priča iza neregularnog gola: Englezi, zahvalite i Kloppu!
3

Kad je u Liverpool doveo bivšeg atletičara kao trenera za izvođenje auta, svi su se smijali Jürgenu Kloppu. Aut iz kojeg je Engleska zabila Hrvatskoj za 1-1 bacio je igrač Liverpoola Joe Gomez

VIDEO

Neš ti umjetnosti! Uzmeš loptu u ruke i izvedeš aut. Smijali su se Englezi Jürgenu Kloppu kad je u kolovozu u Liverpoolu zaposlio bivšeg danskog atletičara Thomasa Gronnemarka, trenera koji je specijalist u području izvođenja lopte iz auta.

'Mogu ja biti trener za izvođenje lopte s centra?', ismijavali su na Otoku Kloppa. Tri mjeseca kasnije više nikome nije smiješno jer engleski preokret protiv Hrvatske počeo je izvođenjem lopte iz auta, a izvođač je bio Liverpoolov Joe Gomez.

U ta tri mjeseca Gomeza je trenirao čovjek kojeg je zaposlio Jürgen Klopp

POGLEDAJTE GALERIJU S WEMBLEYA

UEFA Nations League - League A - Group 4 - England v Croatia UEFA Nations League - League A - Group 4 - England v Croatia UEFA Nations League - League A - Group 4 - England v Croatia
70
| Foto: CARL RECINE, instagram/angel correa

Radili su samo na jednoj stvari, kako baciti aut.

Hrvatska je vodila na Wembleyu, Englezi su se tresli kad su se pred golom gotovo poigravali Kramarić i Brozović, a onda - erupcija oduševljenja!

Gomez baca aut, lopta leti, leti, leti... GOO! Lingard zabija za 1-1, a na krilima tog gola drugi pada praktički sam i Engleska pobjeđuje 2-1.

Istina, aut je izveden neregularno, priznali su to i Englezi.

- Sreća je bila na našoj strani. No sve je moglo biti drugačije da su suci vidjeli pogrešno izveden aut. Gomez je lansirao loptu u šesnaesterac gostiju, Kane je proslijedio do Lingarda koji zabija za 1-1. Ali Gomez je prilikom izvođenja auta nogom ušao u teren. Na sreću, suci to nisu vidjeli - piše Daily Mail.

Gomez je jednom nogom ušao u teren, a to je prema pravilima trebao biti pogrešno izveden aut i lopta za Hrvatsku. Rijetko se to sudi i ne trebamo se vaditi na takve stvari, ali isto tako ne trebao okretati glavu od toga.

Englezi su nam zabili neregularan gol. 

'Vatreni' ugašeni u 7 minuta: Hrvatska je ispala u niži rang
'Vatreni' ugašeni u 7 minuta: Hrvatska je ispala u niži rang

Iz tog neregularnog gola preko kojeg su se Englezi vratili protiv Hrvatske, krije se priča o Thomasu Gronnemarkua koji je radio u nekoliko nogometnih klubova kao trener za izvođenje auta, a trenutno je zaposlen u Liverpoolu.

Tamo ga je impresionirao baš Joe Gomez.

- Da sam branič, ne bih htio biti u šesnaestercu kad Joe baca aut. Isto tako, da igram protiv Liverpoola, trudio bih se da ne izbacujem loptu u aut - rekao je Gronnemark, koji drži svjetski rekord u daljini izbačaja iz auta - 51,33 metra!

POGLEDAJTE VIDEO

Gronnemark je četiri godine bio i dio danskog boba, a prije dolaska u Liverpool radio je kao trener specijalist za izvođenje auta u Viborgu, Midtjyllandu i Silkeborgu.

- Da budem iskren, nisam ni znao da postoji trener koji je specijalist za izvođenje auta. Kad sam čuo za Thomasa, htio sam se sastati s njim. Kad sam se sastao, bio sam 100 posto uvjeren da ga želim zaposliti - rekao je Klopp.

OK, sad nam je jasno i zašto... 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka