Obavijesti

Sport

Komentari 10

Noć uoči rušenja Venus Cori je rješavala - srednjoškolski ispit!

Noć uoči rušenja Venus Cori je rješavala - srednjoškolski ispit!
8

Cori 'Coco' Gauff u 1. kolu Wimbledona sa 6-4, 6-4 pobijedila je Venus Williams. Coco ima 15 godina, a Venus 39. Sestre Williams imale su 10 osvojenih Grand Slamova prije nego se Cori rodila

VIDEO

Senzacionalna pobjednica nad Venus Williams, Amerikanka Cori 'Coco' Gauff, večer prije svog prvog meča u Wimbledonu do 23 sata je učila za kontrolni iz biologije.

Jer Cori ima samo 15 godina. Kao 301. na WTA ljestvici nije se plasirala na Wimbledon nego uskočila kad je dobila 'wild-card', a prioriteti se moraju znati: najprije škola, onda smiješ raditi svjetske senzacije u tenisu.

Wimbledon 2019  Day 1

Nakon učenja skoro do ponoći drugi dan je u manje od sat vremena sa 6-1, 6-1 pomela travnjak Wimbledona sa šest godina starijom Belgijankom Greet Minnen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Baš ju je sestre Williams, Serena i Venus koju je pobijedila u 1. kolu Wimbledona (6-4, 6-4), inspirirale da se kao afro-američka klinka uhvati reketa.

Wimbledon

Danas pobjeđuje Venus, a sestre Williams već su imale deset osvojenih Grand Slamova prije nego se Cori rodila! Mlada Amerikanka 24 godi je mlađa od svoje slavne sunarodnjakinje koju je pobijedila u Wimbledonu. Tenisom se bavi od šeste godine, a već je s osam godina osvojila prvi turnir na nacionalnoj razini. 

Već je s 13 godina bila juniorka broj 1 u Americi (uzrast do 18 godina), a iste godine zaigrala je i u juniorskom finalu US Opena. Svoj je potencijal pokazala osvajanjem Roland Garrosa u singlu i US Opena u paru u juniorskoj konkurenciji. A sad je na svoj popis stavila i veteranku Venus te je mladost američkog tenisa slomila iskustvo. 

Kad je doznala da će igrati na najpoznatijem teniskom turniru na planeti sa mamom je bila u trgovini, kupovala haljinu za školsku priredbu. Ime je dobila po tati, zovu se zapravo isto samo što se očevo ime piše Corey.

Sa sestrama Williams veže ju i trener, Patrick Mouratoglou koji je u nekoliko navrata radio sa Cori, a inače je Serenin trener. Mlađa sestra Williams glavni joj je uzor u teniskom svijetu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

x @serenawilliams

Objavu dijeli Coco Gauff (@cocogauff)

- Cura je sjajna. Njenog tatu obožavam. Normalni, dobri ljudi, sjajna obitelj - kaže Serena koja je upoznala obitelj Gauff na treninzima. Njena sestra Venus Cori upoznala... Na terenu br. 1 u Wimbledonu.

Wimbledon

Karijeru Cori 'Coco' Gauff vodi agencija 'Team 8' koju je osnovao najveći - Roger Federer, zajedno sa svojim agentom Tonyjem Godsickom. Mlada tenisačica ima potpisan ugovor s tvrtkom Barilla koja sponzorira i Federera te igra Headovim reketom, a od sponzora će kao petnaestogodišnjakinja zaraditi milijun dolara. 

- Presretan sam zbog Cori. Tako je skromna i vrijedna, kao cijela njena obitelj. Pratim njene mečeve, a s obzirom na talent i radne navike mislim kako je svima jasno da joj je uspjeh 'suđen' - veli Federer.

Sport je u genu mlade teniske senzacije. Otac Corey igrao je košarku na Georgia State University, a mama Candi bila je atletičarka na Florida State University.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy birthday Dad💓

A post shared by Coco Gauff (@cocogauff) on

Cijela obitelj Gauff još je prije osam godina preselila na Floridu da bi Cori imala najbolje moguće uvjete za razvoj svog teniskog talenta. 'Izgleda' da su pogodili sa procjenom...

U drugom kolu Wimbledona Cori 'Coco' Gauff igrat će protiv Slovakinje Magdalene Rybarikove. Meč je na rasporedu sutra, a trebao bi početi točno u podne. Prije dvije je godine za ESPN je dala izjavu koja bi joj se kroz koju godinu mogla i ostvariti.

- Želim biti najbolja na svijetu - zaključila je tada 13-godišnjakinja.

Wimbledon Wimbledon 2019  Day 1 Wimbledon 2019  Day 1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy mother's day mommy❤️

A post shared by Coco Gauff (@cocogauff) on

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...