Obavijesti

Sport

Komentari 33

Prijete Hrgoviću: Nastupi li na OI u Tokiju, suspendirat će ga!

Prijete Hrgoviću: Nastupi li na OI u Tokiju, suspendirat će ga!
1

Filip Hrgović drži interkontinentalni pojas po verziji WBC-a, a njen prvi čovjek Mauricio Sulaimán prijeti dvogodišnjom suspenzijom svim boksačima koji nastupe na Olimpijskim igrama

VIDEO

Filip Hrgović (27) već dvije godine uspješno gura profesionalnu boksačku karijeru i, nakon bronce na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, želi doći do zlata na Igrama u Tokiju nakon dozvole Međunarodnoga olimpijskog odbora da profesionalci smiju nastupiti u turniru koji je donedavno bio otvoren samo amaterskim boksačima.

No čini se kako će Filip imati žestoke sankcije nastupi li doista u Japanu. Mauricio Sulaimán, predsjednik WBC-a, jedne od najpoznatijih svjetskih boksačkih organizacija, u razgovoru za ESPN obećao je suspenziju svima koji nastupe na Igrama.

Pokretanje videa...

01:21

- WBC se snažno protivi dopuštenju da profesionalni boksači nastupe na Olimpijskim igrama. To je neprihvatljivo, to ne bi smjeli prihvatiti navijači ni boksački stručnjaci u svijetu - rekao je Sulaimán.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Olimpijsko amatersko boksanje potpuno je drugačije. To su dva različita sporta i jako su opasna. Ne možemo to prihvatiti. Odluči li bilo koji profesionalni boksač, uključujući prvake i bivše prvake, nastupiti na idućim Olimpijskim igrama, suspendirat ćemo ga na najmanje dvije godine.

WBC je isto pravilo imao i za Olimpijske igre u Rio de Janeiru, gdje su nastupila trojica profesionalaca bez posebnog uspjeha. No u Tokiju bi, osim Hrgovića, želio nastupiti i Andy Ruiz (30), aktualni vlasnik teškaškog pojasa po verzijama WBA, IBF, WBO i IBO.

Boxing - Madison Square Garden

Zagrepčanin je inače vlasnik WBC-ove interkontinentalne titule, trećeg pojasa po važnosti u toj federaciji u kojoj pojas drži Amerikanac Deontay Wilder (33).

Nakon žestokih obračuna u Hrvatskom boksačkom savezu i smjene izbornika Leonarda Pijetraja odlučeno je da će hrvatski predstavnik u teškoj kategoriji na europskim kvalifikacijama za Olimpijske igre sljedeće godine od 13. do 23. ožujka u Londonu biti amater Marko Milun (23).

Hrgović će, pak, mjesto u Tokiju pokušati izboriti na svjetskim kvalifikacijama od 13. do 24. svibnja u Parizu, ali samo ako Milun u tome ranije ne uspije. Naime, svaka država može dati samo jednog predstavnika u svakoj kategoriji. Pokušali su tako pomiriti želju obojice, ali Milun može Hrgoviću pomrsiti planove da se domogne nove medalje i zlata kojeg toliko želi, ali ga i poštediti suspenzije WBC-a.

Filipu ova odluka vjerojatno neće previše utjecati na planove ako se ovoj odluci ne pridruže ostale organizacije u kojim juriša po pojas i pod čijom lupom ga vode promotori Kalle Sauerland i Eddie Hearn.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...