Obavijesti

Sport

Komentari 16

Hagi mu je tata, Popescu ujak! Dečko redovito trpa iz kornera

Hagi mu je tata, Popescu ujak! Dečko redovito trpa iz kornera
3

Tata Gheorghe bio je 'Maradona s Karpata', sin Ianis zasad je u statusu 'karpatskog Xavija'. Englezi tvrde da je 'miks Gascoignea i Cassana'... Ianis Hagi je igračina! I prava prijetnja Hrvatskoj U21 (danas, 18.30)

VIDEO

Prošle smo godine imali najdivnije hrvatsko nogometno ljeto, a U-21 nogometna reprezentacija danas (18.30, HTV 2) nam starta na Europskom prvenstvu!

Nenad Gračan i njegovi mladi Vatreni u skupini su sa Engleskom, Rumunjskom i Francuskom, a prvi nas čekaju Rumunji sa najpoznatijim mogućim prezimenom u kadru...

Glavni im se igrač zove Ianis, a preziva: Hagi!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Gheorghe Hagi bio je 'Maradona s Karpata', sina Ianisa zovu 'Xavi s Karpata', a Englezi su u ogromnom strahu od sina slavnog rumunjskog velemajstora jer su uvjereni da je mali Hagi 'kombinacija Gascoignea i Cassana'.

Dok je rodbinski mješavina dvojice ponajboljih rumunjskih igrača svih vremena! Naime, osim slavnoga oca, Hagi junior ima i slavnoga ujaka! On je Gheorghe Popescu, koji je igrao i u Barceloni, a u Viitorulu je predsjednik kluba.

Ianis Hagi ima 20 godina, igra za Viitorul iz Constante klub koji je tata Gheorghe osnovao te u kojem je i vlasnik i glavni trener! Ianis ne samo da ima očev nogometni gen, nego je i radom od malih nogu proizvod tatinog učenja.

Euro 2020 Qualifier - Group F -  Malta v Romania

Ianis Hagi prve je tajne zanata učio u očevoj školi, Nogometnoj akademiji 'Gheorghe Hagi'. Prije tri godine tata ga je za 2.000.000 € prodao u Fiorentinu, ali tada je, sa nepunih 17, bio premlad za Serie A pa je za isti novac otkupljen nazad u Viitorul.

Kao slavni otac i Ianis igra na 'desetki', apsolutno mu je svejedno kojom nogom puca, dribla, dodaje ili štopa, a specijalnost su mu - golovi iz kornera.

Jedan ste vidjeli nakon tri uvodna odlomka (Bosni i Hercegovini u kvalifikacijama za ovaj Euro), a ovo je zabio kada mu je bilo 15 godina...

Ianis Hagi definitivno će na stadionu San Marinu u Serravalleu biti najveća prijetnja mladim Vatrenima unatoč tome što u rumunjskoj U-21 repki ima suigrača sa već pozamašnim Serie A-iskustvom:

Interov vratar na posudbi u Genoi Andrei Radu procijenjen na 15 milijuna eura i programirani nasljednik velikog Samira Handanovića... George Puscas koji iza sebe ima već četiri sezone u Serie A i Serie B (Inter, Bari, Benevento, Palermo, Novara)... Vlad Dragomir (Arsenal, Perugia)...

Većina igrača je ili iz Steaue ili Hagijevog Viitorula, a Ianis je prošle sezone u rumunjskoj Prvoj ligi u 31 utakmici zabio deset i asistirao za pet golova.

Dečko je prije deset dana odigrao svih 90 minuta za seniorsku repku Rumunjske! Pobijedili su na Malti 4-0, a Ianis Hagi je i u toj utakmici pokazao da se radi o jednom od najvećih talenata europskog nogometa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu