Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prijeti nam opasni norveški Rambo: Uništit ću Hrvatsku!

None Foto: PIXSELL 3

Nije John, zove se Christopher, konstitucijom nimalo ne nalikuje slavnom filmskom prezimenjaku, visok je i malo štrkljav, ali nije bezopasan. Igra na desnom vanjskom

Još jedanput je izbornik Goluža, nekoliko sekundi prije početka utakmice, skinuo sat s ruke, predao ga fizioterapeutu Kajbi, dao "pet" svim igračima i poveo Hrvatsku u pobjedu. To je već postao ritual, ista je procedura prije svake utakmice. Zasad uspješan ritual, iako...

- Vidjelo se da smo mislima već na idućoj utakmici, ova nam ionako nije previše značila - rekao je izbornik nakon druge pobjede u dvije utakmice.

Međutim, bez obzira na to, njegova Hrvatska u Vršcu baš i ne oduševljava.

- Ako nastavimo ovako, crno nam se piše - iskren je bio Mirko Alilović, koji je protiv Slovenije opet bio na visokoj razini.

- A nisi mogao tako braniti za Celje?! - vikali su na Mirka razočarani slovenski navijači.

A on je uporno skidao čiste "zicere" i slavio u svom stilu, sa stisnutim šakama. U prvoj utakmici obranio je 16, u drugoj 10 lopti. Trebat će nam takav Alilović i danas, protiv Norveške treba uloviti još dva boda za drugi krug. Pogotovo zato što Norvežani imaju, ni manje ni više nego – Ramba!

- Uništit ću Hrvatsku - zaprijetio je norveški Rambo.

Nije John, ovaj se zove Christopher, konstitucijom nimalo ne nalikuje slavnom filmskom prezimenjaku, visok je i pomalo štrkljav, ali nije bezopasan. Igra na desnom vanjskom i naši će morati pripaziti na njega.

- Taj dečko mi je ugodno iznenađenje, jako je dobar - rekao je Goluža i sa smiješkom dodao:

- Oni imaju Ramba, ali mi na golu imamo hobotnicu.

Seciranju norveškog Ramba pridružio se i Igor Vori.

- Čim se zove Rambo, sigurno je opasan... Šalim se, naravno. Imaju šest, sedam jako dobrih igrača, odličan su kolektiv i moramo biti jako oprezni - rekao je hrvatski kapetan, pa ipak naglasio:

- Svi su oni dobri, ali Rambo je ipak Rambo.

Norveška je, s Rambom ili bez njega, tipična skandinavska momčad, agresivna, čvrsta, čak i gruba. A Hrvatska se, dojam je, još zagrijava.

- Moramo popraviti neke detalje u igri, dolaziti do šuteva igrom, a ne individualnim rješenja. Kako to popraviti? Većom koncentracijom - otkrio je recept izbornik Goluža.

Balića nije puno koristio dosad, valjda ubuduće hoće, ali u dobroj su formi i krila, i Lacković, i Duvnjak, i Alilović... Još samo da se priključe i navijači, koji također rastu. Protiv Islanda ih je bilo 26, protiv Slovenije 43. Valjda će protiv Norvežana biti još bolje. I na terenu i na tribinama.

Komentari (27)
  • Balić je za tog Ramba Chuck Norris :))

    20. 1. 2012,   09:45
  • Ma dragi naši novinari, neznam uopće kako i znate kakvo je stanje u Srbiji kad nemate na čemu pratiti rukomet?! Da nema Hrvatske na EP, mislim da nebi ni znali da se igra, a to možemo zahvaliti ljudima sa našeg HRT-a...Hvala Bogu da imam satelitsku pa pogledam svaki dan bar jednu utakmicu.Pa tko zasad briljira, i Francuzi i Njemci i Šveđani i Norvežani i Danci su već izgubili, tako da mislim da su naši dobri, a mogu biti samo još bolji..Zato sam siguran da možemo najmanje do postolja..Kaubojima svu sreću, i nek nam se Ivano oporavi 100%, da nam svima bude lakše pratit reprezentaciju :)

    20. 1. 2012,   08:43
  • Naši su za sada dobri, kako igraju drugi na početku prvenstva mi smo i super dobri. Nitko ne briljira. Samo jednu stvar treba naglasiti srbi imaju veliki sudački vjetar u leđa. Ono što su napravili dancima je u najmanju ruku sramotno. Da smo mi u Zagrebu imali takvo suđenje bili bi svjetski prvaci s pola snage. Samo se bojim njih i sudačke kuhinje, a po dosada prikazanom na prvenstvu možemo igrati sa svima.

    20. 1. 2012,   08:56