Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prijeti tajfun: Kvalifikacije na Suzuki u nedjelju, kao i utrka

None Foto: Reuters

Kvalifikacije za Veliku nagradu Japana trebale su se održati u subotu, ali zbog prijetnje dolaska tajfuna Hagibis, kvalifikacije su otkazane za dan kasnije pa će tako i utrka i kvalifikacije biti održane u nedjelju

Zbog prijetnje dolaska tajfuna Hagibis u neposrednu blizinu Suzuke gdje su se trebale održati kvalifikacije za Veliku nagradu Japana, iste su prebačene na nedjelju, odnosno dan utrke. Nije ovo prvi put da se tako nešto događa u Japanu, jer su se takve situacije dogodile 2004. i 2010. godine.

Foto: Reuters

Utrka će početi u zakazanih 14.10, odnosno 7.10 po hrvatskom vremenu, dok će se kvalifikacije voziti u 10.00, odnosno 3 sata po našem vremenu. 

- Odlučili smo otkazati sve aktivnosti koje su se trebale održati u subotu 12. listopada. FIA i Formula 1 podržavaju ovu odluku u interesu sigurnosti za gledatelje, natjecatelje i sve druge u Suzuki i okolici - stoji u odluci FIA-e i JAF-a (Japanske automobilističke federacije).

Foto: Reuters

Do kraja sezone još je pet utrka, a vodeći su Lewis Hamilton u konkurenciji vozača te Mercedes u konkurenciji konstruktora. Podsjetimo, zbog tajfuna Hagibis već su otkazane dvije utakmice na Svjetskom prvenstvu u ragbiju koje se održava u Japanu.

Komentari (7)
  • nek ju promjene u kalendaru, a ne kad je sezona tajfuna.

    11. 10. 2019,   21:22
  • sutra je tajfun mozda u nedjelju nece biti kisna utrka.. jer suzuka je opasna i ovako a kamoli kad je kiša...

    11. 10. 2019,   20:14
  • Bit ce zanimljivo ako se netko razbije u kvalama...

    11. 10. 2019,   19:40