Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Potencira se da ne zabijamo, a zaboravlja se da ne primamo'

None Foto: Marko Prpic/PIXSELL

''Znam za tu tradiciju i činjenicu da je zadnja pobjeda bila 7. kolovoza 2011., ali fokus nam nije na statistici. Zanima nas pobjeda jer bi nam puno toga donijela u kontekstu borbe za Europu''

Trener Hajduka Siniša Oreščanin nije nimalo odstupio od svojih navika uoči utakmice s Rijekom. Baš kao i uoči svakog drugog protivnika govorio je o tome kako je fokusiran na svoju momčad i njenu igru, nije se pretjerano bavio protivnikom osim lijepih riječi o treneru i nekim igračima, a sastav i one koji konkuriraju ostavio je unutar korica svog rokovnika, rekao je tek da ne može računati na ozlijeđene Vučura i Juranovića. Posebnu pozornost ni obraćao ni na neugodnu statistiku, koja otkriva da Hajduk na Poljudu nije slavio protiv Rijeke sedam godina, još od kad je na klupi sjedio Krasimir Balakov. 

 - Znam za tu tradiciju i činjenicu da je zadnja pobjeda bila 7. kolovoza 2011., ali fokus nam nije na statistici. Ponavljam se, i dosadan sam već pomalo, ali mi idemo korak za korak, pokušavamo biti što mirniji i ne prenositi nervozu na igrače. Drago mi je da igrači slično razmišljaju. 

Kakvu Rijeku očekujete sutra na Poljudu?

- Rijekin položaj na ljestvici i opus kroz prvenstvo govori o vrlo kvalitetnoj momčadi, kvalitetnom radu, naglasio bih gospodina Bišćana, oni su potiho sve svoje probleme rješavali u hodu, uveli su i neke mlade igrače, i oni to rade jako dobro. 

Kako komentirate pobjedu Rijeke 7-0 u prošlom kolu?

- Slijed događanja je bio takav kakav je bio, gledao sam sudačku ekspertizu, dva penala i crveni karton su usmjerili utakmicu, naravno, ne govorim ovo da bih umanjio pobjedu Rijeke. Treba zabiti sedam golova. No sutra će biti posve različita utakmica. Mi se pripremamo na sve opcije. Oni su kroz proteklo razdoblje pokazali da, ako im se da igrati, imaju sklonost kombinatorici s tri igrača koji se spuštaju po loptu, s mehanizmima odigravanja lopti u međuprostorima i na krilima... 

Iz Rijeke stižu najave kako Armada ne bi 'oprostila' Bišćanu još jednu zatvorenu utakmicu na 0-0 protiv Hajduka?

- Ne mogu znati što će mu navijači reći, to me ne bi trebalo ni zanimati, imam  ja svojih problema. Utakmica u Rijeci nije bila na 0-0 što se nas tiče, odigrali smo jako dobro prvo poluvrijeme, u drugom smo, slijedom događanja, povreda..., im dali više prostora. Ne mogu ući u glavu kolege, ali Rijeka ima dosta lagodnu situaciju, čeka ih i kup preko tjedna, i kolega može kombinirati kako želi, ali oni uvijek imaju kompetitivnu jedanaestoricu, bez obzira koliko problema imali. Oni će doći na Poljud s natjecateljskom momčadi, ma što to značilo.

Zabrinjava li vas loša efikasnost i zbog čega ustrajete na koncepciji igre bez napadača?

- Derbiji su derbiji, derbiji s Dinamom i Osijekom su utakmice koje ne bih stavljao u kontekst ostalih utakmica. Previše se potenciraju te stvari, suhoparne su priče o napadačima. Mi smo se definitivno odredili s kadrom koji poštujemo, transparentni smo s njima, sve im otvoreno govorimo. Odredili smo se kako igramo, koliko nam igrača dolazi u završnicu... Nekad je to bolje, nekad lošije, ali mi kontroliramo utakmicu. Primamo jako malo golova, protivnici nam jako malo dolaze u šanse, a to se potencira puno manje od činjenice da zabijamo malo golova. Mi smo odabrali taj put, a golove će donijeti igra, i bit će bolje kako vrijeme bude odmicalo.

Pojedinačno kod Rijeke tko vam se sviđa?

- Nespretno sam na prošloj pressici reagirao kod Ive Grbića, želio sam reći da smo mi njegov status mogli riješiti puno bolje. Na koncu sam se morao opravdavati igračima u svlačionici. Što se tiče Rijeke, mali Pavičić je igrač koji u HNL-u radi razliku u HNL-u, i Kvržić.

Jesu li tri boda jedino što vas zanima?

- Naravno da da, ali nakon utakmice ću lakše odgovoriti kad vidimo što će se događati na terenu.

Kako komentirate odluku HNS-a o smanjenju broja stranaca?

- Generalno slika je da je to bolje za hrvatski nogomet, da će mlađi dobiti više prostora. Uvijek su u velikim klubovima, a smatram da je Hajduk veliki klub, najveći uz Dinamo u našoj zemlji, i očekivanja velika. Istina je negdje u sredini, a nama je jako važan ljetni prijelazni rok na kome posebno radimo.

 

Komentari (20)
  • Znači 0:0 na kladionici

    19. 4. 2019,   12:36
  • Hajduk više nije ni sjena, onog velikog "majstora s mora". Kao navijaču Hajduka, teško mi je gledati kako ne"igraju". Nema u Hajduku ni trenera, ni igrača, ni stručnog stožera, ali ima navijača u "uo". Kažem već 50 godina navijam za Hajduka, ali smeta mi kada neko piše kako ljudima "smeta Dinamo". Kako bi mi mogao smetati Dinamo, pa i Hajduk i Dinamo su naši klubovi, koji su nam tolike lijepe trenutke donijeli.

    19. 4. 2019,   13:19
  • Oreščanin je nešto najbolje šta nan se dogodilo zadnjih par godina.

    19. 4. 2019,   13:10