Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Primera ipak i preko Atlantika! Villarreal i Atletico u Miamiju

None Foto: Kirby Lee/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Nadam se da će ovaj put priča doista postati stvarnost. I mi i Atletico se tome nadamo, rekao je predsjednik Villarreala Fernando Roig, a i iz Atletica su priopćili kako žele globalizaciju klupskog brenda

La Liga ideju gura već dulje vrijeme, a otpor većine klubova im je sve manje važan: hoće utakmice Primere i u Americi, hoće širenje na tržište sa desetinama milijuna Latino-amerikanaca i... Izgleda da su uspjeli.

Madridski As prenosi vijest kako je predsjednik Villarreala Fernando Roig za emisiju El Transistor radija Onda Cero manje-više potvrdio vijest koja je počela kotrljati eterom: Villarreal i Atletico Madrid će svoju utakmicu 16. kola španjolske lige 8. prosinca odigrati: na Floridi, na Hard Rock stadionu u Miamiju!

- Nadam se da će ovaj put priča doista postati stvarnost. I mi i Atletico se tome nadamo - rekao je Roig, a iz Atletica je Asu priopćeno kako je klupska želja udariti što globalniji pečat družbi kojom dirigira Diego Simeone.

Prije nekoliko tjedana Los Colchoneros su vodstvu Lige otvoreno rekli kako su i finale španjolskog Superkupa itekako volji igrati u Americi ako se termin premjesti sa kolovoza na siječanj.

Organizirali bi se čarter letovi za navijače, napravilo sve što je moguće napraviti da se službena utakmica Primere odigra preko Atlantika.

La Liga Santander - Atletico Madrid v Real Madrid ATLETICO - REAL 0-0 Nula u derbiju: Luka se vratio, Real je s njim druga momčad...

La Liga je još prošle godine pokušala u Miamiju organizirati utakmicu Barcelona vs. Girona, ali tada se toj ideji suprotstavio Savez, a Udruga nogometaša je žestoko zaprijetila štrajkom ako se takvo što uopće pokuša provesti u djelo.

Izgleda da svi polako popuštaju pred globalizacijom tj., u prijevodu, pred sirovim kešom koji bez pardona diktira koji će se novi trendovi i kada iz ideja pretvoriti u stvarnost.

Komentari (10)
  • neka barem poplaćaju putovanja svim domaćim i gostujućim navijačima koji bi išli da se igra u Španjolskoj, to im je kikiriki naspram novaca koje će zaraditi.. ionak se sve ovo radi radi para, a ne globalizacije svojih klubova, kako oni tvrde.. iako globalizacija danas znači imati još više nego dosada, ali novaca.. nekad se nogomet igrao iz ljubavi i zbog navijača, danas se sve vrti oko cifra, koliko i kome..

    17. 10. 2019,   14:03
  • Real i barcelona su prosle godine jasno odbili ovo sr.... Ako su ta dva kluba protiv, mislim i nadam se da ovo nece zaziviti jer nema smisla i teski je idiotizam

    17. 10. 2019,   14:03
  • Svašta...jbga lova i samo lova...🤑

    17. 10. 2019,   14:08