Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Primera kao HNL: I Real ima svog suca koji ga gura do titule

None Foto: YouTube

Dvije situacije igranja rukom u šesnaestercu, jedna je penal, druga nije. Čak i Realu naklonjena Marca piše o kontroverznom penalu, a bivši sudac kaže da ga on nikad ne bi sudio

Soudanijevo bacanje koje je Damir Batinić sudio kao penal Dinamu protiv Cibalije u zadnjim sekundama utakmice stiglo je, slučajno ili ne, baš uoči velike dodjele Oscara. Na spomen penala kojem se smije cijela Hrvatska, a video prenose i strani portali, mučno je dečkima iz Cibalije koji se bore za ostanak i koji su zaslužili bod.

A oko 2000 kilometara dalje Real Madrid imao je svog Batinića. I to drugo kolo zaredom, nakon onog neuspjelog pokušaja sudačkog spašavanja na Mestalli protiv Valencije. Real se vratio od 0-2 i na kraju slavio 3-2 kod Villarreala, a Gil Manzano kao da je jedva dočekao malo asistirati 'kraljevima' u tom preokretu.

Čak i Realu naklonjena Marca piše da je to kontroverzna odluka.

- Za mene to nije penal. Lopta je udarila Soriana u ruku, ali tu nije bilo nikakve namjere. Ja to ne bih sudio - rekao je bivši sudac Andujar Oliver za Marcu, najčitaniji španjolski sportski list.

Pred kraj utakmice u jednom od zadnjih napada Villarreala Marcelo skače, čini se da ga lopta pogađa u ruku. Gil Manzano nije ni trepnuo. U ovom slučaju lopta je čak išla prema golu, za razliku od prve situacije.

- Ovo je grozno! Svi pričaju o nekakvom preokretu Reala, ali kako uopće možete o tome pričati nakon penala koji je dobio? - rekao je ogorčeni predsjednik Villarreala Fernando Roig.

Prosudite sami. Prva situacija je penal, druga nije.

POGLEDAJTE VIDEO

Komentari (114)
  • op šnidarićev članak o realu,dis gonna be good

    27. 2. 2017,   11:29
  • Opet Šnidariću netko drma kavez. Pitam se hoće li taj lik ikad u životu napisati neki normalan i objektivni članak i da nikoga ne napada? Penal za Real očit da bolje očit ne može biti. A Marcelo odgurnut u skoku i lopta mu pada iza leđa a dodiruje ruku u predjelu ramena. Niti vidi loptu, niti ima nad njom kontrolu isto kao i nad rukom. Sretan je da se uopće dočekao na noge kako spada. Prije bih rekao da je bio faul nad Marcelom nego penal. A realno, niti je bio faul, niti je bio penal. Drugi gol Villareala je iz zaleđa. ..... 0:45 .... https://www.youtube.com/watch?v=DhcfV_C0x58 .... Ajde Šnidariću, daj neki zum za tu situaciju... ne vidi se najbolje :D ... a Bakambu osim što je u zaleđu (minimalno, ali je zaleđe), još k tome i debelo koristi tu minimalnu prednost jer je rukom odgurnuo Ramosa i izbacio ga iz borbe za loptu te neometan pucao po golu.

    27. 2. 2017,   11:46
  • Soriano je rukom igrao i penal je, Marcela je lopta udarila dok je bio s igracem ledja o ledja, i jos ga je u rame pogodila.. Realu penal, ovo drugo ne

    27. 2. 2017,   11:22