Obavijesti

Sport

Komentari 12

Princ William obožava Bilića: Opet mu je došao u posjet...

Princ William obožava Bilića: Opet mu je došao u posjet...
1

Odlične boje, ali krivi klub, rekao je princ William Biliću dok je bio trener West Hama. Princ navija za Aston Villu. Sada je od svih klubova i trenera u Velikoj Britaniji za posjeto odabrao našeg - Bilića i WBA!

VIDEO

Princ William veliki je obožavatelj nogometa i Slavena Bilića (51). Dok je bio trener West Hama, a bilo je to 2015.,Slaven je u gostima pobijedio Arsenal (2-0), Liverpool (3-0) i Manchester City (2-1).  Princ William oduševio se Bilićevim remek djelom i došao je s Kate Middleton u posjetu.

 Za svoje drugo službeno pojavljivanje, otkako se doznalo da je treći put trudna, Kate Middleton je te godine odabrala susret s našim nogometnim trenerom. Bilić im je tada darovao personalizirane dresove za najmlađe članove - princa Georgea i princezu Charlotte.

Princ William je sada i drugi put posjetio Slavena Bilića. Razlog je promocija kampanje "Glavu gore" koja se bavi osvještenjem značaja borbe za mentalno zdravlje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Coach Core apprentices ceremony at West Ham

- Princa sam prvi put upoznao prije dvije godine na Olimpijskom stadionu u Londonu. Bio je to moj prvi susret s kraljevskom obitelji i bila mi je velika čast. Vrlo su prizemni i znaju jako puno o nogometu, a razgovarali smo tada i o projektu, koliko je važno to što fondacija Coach Core daje toj djeci šansu kojom će im omogućiti bolji život. Kada sam ja bio dijete, takvih prilika nije bilo - rekao je Slaven Bilić. 

Razlog tadašnjeg posjeta bila je fondacija kraljevske obitelji, kojom se pomaže u obrazovanju mladih trenera kako bi što lakše i brže pronašli posao, ali i bili uzor budućim naraštajima. Ovaj put kampanja se bavi borbom za mentalno zdravlje, a od svih klubova u Velikoj Britaniji princ William odabrao je baš - Bilićev WBA!

Britain

- Velika je čast da smo izabrani od svih kluba u Velikoj Britaniji. Naravno, jedan dio našeg razgovora bio je i o nogometu, ali više o mentalnom zdravlju igrača i kako se ja, kao menadžer, odnosim u tom pitanju s njima. Ponekad su ove stvari samo za kameru, ali ovog puta nije bilo tako. Razgovarao je sa mnom i s igračima, bio je to sjajan posjet - rekao je Bilić. 

Slaven je u WBA stigao na ljeto i tamošnji navijači su ga zavoljeli u vrlo kratkom vremenu i opet ga prozvali onako kako su ga zvali u West Hamu, SuperSlav. 

- SuperSlav je legenda. Osvojit ćemo 2. ligu, prvu ligu pa Ligu prvaka. On je donio novu dimenziju klubu i napadačku igru. Zna što radi. U nekim utakmicama je donio fantastične odluke. Slaven je faca - spremno su odgovorili navijači WBA na pitanje o Slavenu Biliću.

Nottingham Forest v West Bromwich Albion - Sky Bet Championship - City Ground

A kako ga ne bi voljeli. Nakon 18. kola njegov WBA drži prvo mjesto u engleskom Championshipu, a nakon 18 kola imaju samo jedan poraz uz šest remija i poraz. Toliko su dobri da navijači ne bi prihvatili ni Pepa Guardiolu. U čemu je tajna?

- Kad sam došao, nisam ih morao buditi. Bili su motivirani. Dobri su sportaši. Ovi momci nisu bili prepuni sebe. Dobro smo započeli. Kad prvih tjedana u predsezoni doneseš neke nove ideje, svi ti vjeruju, ali negdje u dubini oni traže dokaz, a nema boljeg dokaza od rezultata.

Toliko dobro igraju da ga je zavolio i princ William iako navija za Aston Villu, a sigurno nije slučajnost to što ga ja čak dvaput posjećivao. To je privilegija, a Slaven ju je i zaslužio zahvaljujući znanju i predanosti koju je pokazivao u svim svojim klubovima, a pokazuje i danas...

Pokretanje videa...

zenzacija 10 09:49
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića