Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Prišao mu je s leđa i udario ga šakom. Srušio se poput stabla'

None Foto: YouTube, Twitter

Ja ne opravdavam ono što je on rekao. To je Amerika, imaju drugačiji način razgovora. Kada netko kaže, kad te žena počinje napadati, poludio je, rekla je Ivana Habazin po povratku u Hrvatsku...

Trebala je to biti njezina najveća borba u karijeri, a na kraju je završila u suzama. Teški su dani iza Ivane Habazin koja se u subotu trebala boriti protiv Claresse Shields za titule WBO i WBC u supervelteru, no sve je otkazano nakon što je brat od Shields udario šakom Ivaninog trenera i tako mu nanio ozbiljne ozljede. James Ali Bashir je odmah prevezen u bolnicu te su mu liječnici operirali vilicu koju mu je slomio napadač.

Nakon teških dana i hodanja po bolnicama, naša Ivana Habazin vratila se u Hrvatsku, u Zagreb, i opisala teške dane koji su sada iza nje. 

- Došao je s leđa i udario ga je sa šakom. Neki su vidjeli da ga je udario od iza pa u vilicu, a ja sam vidjela da ga je udario u predjelu uha i malog mozga. Automatski, kako ga je udario, tako je trener pao u nesvijest. Zapravo se srušio kao kada padne stablo i još je udario u pod - rekla je Ivana za RTL.

Uoči napada, Ivanin trener se šetao po dvorani dok se Shields spremala na vaganje, a njezinoj sestri to se nije svidjelo i počela se verbalno prepucavati s Bashirom.

- Ja ne opravdavam ono što je on rekao. To je Amerika, imaju drugačiji način razgovora. Kada netko kaže, kad te žena počinje napadati, poludio je... On je ponosan i u godinama je - rekla je Habazin.

PROMIJENILA MIŠLJENJE Shields stala uz Ivanu: Jasno mi je zašto je otkazala borbu...

Claressa Shields je nakon napada rekla skandalozno Ivani da pronađe novog trenera, no na kraju se uozbiljila i ispričala se svima te pružila podršku svojoj nesuđenoj suparnici i njezinom treneru. Je li to zbog PR-a i jer joj je netko savjetovao, ili je sama shvatila da je pogriješila i da si ne smije ukaljati ugled, ne znamo. No svakako za svaku pohvalu.

KUKAVIČKO PREMLAĆIVANJE Priveli su napadača na trenera Ivane Habazin, čeka suđenje...

Nešto je ipak iznad sporta, a to je poštovanje koje Shields nije pokazala prema svojoj suparnici. Ivana i njezin trener najavili su tužbu protiv napadača, a hoće li do borbe između njih dvoje ikada doći, to pak ne znamo. Naša boksačica čekala je godinu dana da dobije ovu priliku. U kolovozu je meč otkazan zbog ozljede Amerikanke, ali sada su meč otkazale neke stvari koje ne bi trebale imati veze sa sportom.

 

Komentari (9)
  • Nisam tu bio 7 dana ,a članci svi isti ,razne sponzoruše ,potraga za kapetanom ,Ivana Habazin ,lažne ankete nekih izmišljenih agencija i koji čaj je pila engleska kraljica danas ,jbt ode ja na još 7 dana odmora moždanih vijuga... vi ste 0 od istraživačkog novinarstva ,kolumni i svega što bi jedne normalne novine trebale imati a bitno da vam je cenzura i brisanje komentara na visokom niviu aj bok...

    7. 10. 2019,   22:57
  • dosadni ste vise, koliko jos clanaka

    7. 10. 2019,   22:33
  • Nek se batali tog "sporta" Tamo se ne kreću baš najbistriji ljudi..

    7. 10. 2019,   22:59