Obavijesti

Sport

Komentari 118

Privatizacija Dinama kreće bez Zdravka: Prodaja u četiri kruga

Privatizacija Dinama kreće bez Zdravka: Prodaja u četiri kruga
1

SEDAM DO DESET DANA Sve ide prema planu i idući tjedan ćemo imati procjenu vrijednosti kluba, komentira privatizaciju Tomislav Svetina, glavni direktor Dinama...

VIDEO

Uhićenje i činjenica da će Zdravko Mamić idućih mjesec dana provesti u istražnom zatvoru neće izazvati tektonske poremećaje u Dinamu, barem ne kad je u pitanju privatizacija hrvatskog prvaka.

- Sve ide prema planu, nema nikakvih odstupanja - kaže nam Tomislav Svetina, direktor Dinama.

On će sad, u izostanku izvršnog predsjednika kluba, zajedno s predsjednikom Barišićem biti prvi operativac kluba.

Zdravko Mamić prije tjedan dana najavio je kako će se uskoro znati vrijednost Dinama.

- Mislim da ćemo u roku od sedam do deset dana imati procjenu vrijednosti kluba. Bit će gotov i elaborat. Nakon što se procijeni vrijednost kluba, znat će se i pojedinačna cijena dionica - dodaje direktor Svetina.

Price Waterhouse

Procjenu vrijednosti Dinama donosi revizijska kuća Price Waterhouse. To je najveća revizorska kuća na svijetu i baš je zbog toga prijedlog skupštine bio Price Waterhouse. Predsjednik Mirko Barišić u subotu nam je rekao kako će klub, bez obzira na novonastalu situaciju, funkcionirati bez problema.

- Što se tiče privatizacije, sve ide svojim tijekom, normalno kao što je i započeto. Ništa neće stati, nema razloga za to - rekao nam je jučer predsjednik Dinama, a zatim nastavio:

- Teško je procijeniti kad će privatizacija biti završena, ali moguće je da sve bude gotovo u idućih šest mjeseci.

Mnogo se nagađalo o tome hoće li Mamić s nekim od jačih ulagača preuzeti Dinamo. On je u intervjuu prije mjesec dana rekao ovo:

- Sigurno ću uzeti neku dionicu kluba, do jedan posto vlasništva jer se nemam namjere pojavljivati kao krupni ulagač. Procijenit ću što mi to emotivno znači.

Prodaja u četiri kruga

Mnogo se toga promijenilo u posljednjih nekoliko dana, privatizacija Dinama Zdravku Mamiću sad nije ni na kraj pameti. Podsjetimo, dionice Dinama prodavat će se u četiri kruga.

U prvom krugu se dionice nude jedinicama lokalne samouprave, odnosno Zagrebu, u drugom krugu pravo kupnje dionica imaju svi članovi u jednakim omjerima. U trećem krugu imaju pravo kupiti oni članovi koji su upisali i uplatili dionice u drugom krugu razmjerno svojim uplatama u drugom krugu. Četvrti krug je onaj u kojemu svi koji imaju želje mogu kupiti dionice Dinama.

Mamić će, čini se, u zatvoru dočekati i doznati kolika je vrijednost kluba. Pitanje je kako će nakon svega reagirati mogući veliki ulagači.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 118
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu