Obavijesti

Sport

Komentari 31

Procurilo je pismo Schumijeve žene: On se nikad neće predati

Procurilo je pismo Schumijeve žene: On se nikad neće predati
1

Njemački glazbenik je 2014. godine napisao pjesmu posvećenu Michaelu Schumacheru i poslao CD kao poklon, a to je ugodno iznenadilo Schumijevu ženu koja mu je zahvalila napisavši pismo...

VIDEO

Sudbina legendarnog sedmerostrukog prvaka Formule 1 Michaela Schumachera nepoznata je već pet godina. Schumi je u prosincu 2013. godine doživio tešku nesreću na skijanju u kojoj je zadobio ozljedu glave. Informacije izlaze na kapaljku, a njegova žena štiti privatnost svoje obitelji.

Ovih dana je izašlo u javnost pismo u kojem se njegova žena Corinna zahvalila jednom njemačkom glazbeniku na podršci. Glazbenik Sascha Herchenbach napisao je u prosincu 2014., pjesmu posvećenu Schumacheru imena "Rođen za borbu" i poslao joj CD s pjesmom ne očekujući nikakav odgovor. No, na njegovo iznenađenje Corrina mu je odlučila poslati pismo i zahvaliti mu na podršci. 
 
- Želim ti zahvaliti na porukama podrške i poklonu koji će nam jako pomoći u ovome teškom razdoblju. Predivno je primiti toliko poruka podrške, to puno znači za moju obitelj. Michael je veliki borac i on se neće prestati boriti - napisala je Schumijeva žena.

- Nisam uopće očekivao njezin odgovor. Pismo je ručno napisano i potpisano je njezinim imenom - kaže njemački glazbenik kojeg je njezina poruka baš ugodno iznenadila. 

POGLEDAJTE VIDEO

- Napisala je da je jako zahvalna na daru i da je pomoglo njoj i njezinoj obitelji u ovim teškim trenutcima - rekao je.

Schumi je na skijanju udario glavom o stijenu, a poslije toga se ne zna apsolutno ništa o njegovom stanju. Njegova žena smatra da je to stvar samo njezine obitelji.

To je izazvalo efekt senzacionalističkih vijesti koje su se proteklih godina pojavile o Michaelovom stanju, a koje su kasnije demantirane,poput one da je Michael spao na 40 kila i da vegetira do optimističnih vijesti da se oporavio i da čak samostalno hoda.

Premjestili su ga u Španjolsku

Istina je, mogu službeno potvrditi da će Michael Schumacher doći u naše mjesto. Sve je spremno za njegov doček, rekla je Katia Rouarch, načelnica općine Andratx na jugozapadu Mallorce. Schumacher se tamo navodno nalazi još od osmog mjeseca, a žena ga je odlučila tamo prebaciti kako bi mu osigurala što bolje uvjete...

Michaelova supruga Corinna kupila je veliko imanje na Mallorci za 30 milijuna eura, a radi se o bivšem imanju predsjednika Reala Florentina Pereza, piše Lillustre koji i donosi vijest o Schumacherovom preseljenju na Mallorcu.

Jedan od rijetkih koji ima pristup Michaelu Schumacheru, a da nije član obitelji, je Jean Todt (72), Schumijev bivši šef u Ferrariju.

Nedavno je posjetio Michaela, a njegove riječi nakon što su ga pitali kako je bivši svjetski prvak, nisu zvučale utješno.

- Vrijeme je da pustimo Michaela da živi u miru...

'Morao sam se oprostiti od njega, inače bih poludio'

Willi Weber bivši je menadžer Michaela Schumachera.

- Zatvorio sam poglavlje nad Michaelom nakon dugog perioda oplakivanja. Inače bih poludio - rekao je nedavno Nijemac.

- Proveli smo najljepša, uspješna vremena zajedno, prošli smo kroz svašta u tih 20 godina. Bio mi je drag i vjeran prijatelj - rekao je Weber, koji je sa Schumacherom surađivao do 2010.

Francuzi: Michael je u kolicima i često plače

O Michaelovom se zdravstvenom stanju zna malo ili ništa, ali prema navodima francuskog Paris Matcha, blizak rođak Michaela javnosti otkrio kako Schumacher ne može samostalno hodati, ali da je svjestan svega. 

- Svjestan je svega. Kada ga u kolicima dovedu do prozora i kada ugleda predivnu panoramu koja ga okružuje, Michael često plače - rekao je Schumacherov rođak. 

Sin ide tatinim stopama

Schumijev sin Mick krenuo je tatinim stopama. On je nedavno uvjerljivo osvojio naslov u Formuli 3. Time je dolazao svoj veliki talent koji je naslijedio od oca, a samo je pitanje dana kada će se okušati i u najjačoj konkurenciji.

Tata bi sigurno bio najsretniji na svijetu da vidi kako sin Mick slijedi njegove tragove, posebice što je prije 28 godina također bio prvak formule 3.

Kronologija nesreće: 

  • 29. prosinca 2013. - Sa sinom Mickom spuštao se po Combe de Saulireu ispod vrha Dent de Burgin u francuskim Alpama. Izašao je sa staze, zapeo za kamen koji ga je katapultirao deset metara u zrak. U padu je glavom udario u kamen. 
  • 29. prosinca 2013. - Istog dana prebačen je u bolnicu Moutiers, pa poslije i u onu u Grenobleu, specijaliziranu za ozljede glave. 
  • 29. prosinca 2013. - Stavljen je u komu kako bi se spriječilo otjecanje mozga. 
  • Kraj siječnja 2014. - Liječnici su objavili početak buđenja iz kome.
  • 4. travnja 2014. - Sabine Kehm javlja da se Schumi na trenutke budi i da je pri svijesti.
  • Sredina lipnja 2014. - Prebačen je s intenzivne njege na rehabilitacijski odjel. 
  • 16. lipnja 2014. - Schumacher je pri svijesti napustio bolnicu u Grenobleu i preselio u Sveučilišnu bolnicu u Lausannei. 
  • 9. rujna 2014. - Napustio Lausanneu i preselio u svoj dom u Glandu u Švicarskoj, prilagođen za što lakši oporavak. 
  • Studeni 2014. - Izvori javljaju da je Schumacher paraliziran, u kolicima i da ne može govoriti.
  • Prosinac 2014. - Izvori javljaju da je Schumacher sve bolje te da je počeo prepoznavati članove obitelji i prijatelje. I dalje ne može govoriti i u kolicima je.
  • Siječanj 2015. - Pojavila se informacija da je Michael prepoznao lica svoje djece, obitelj je demantirala te navode.
  • Ožujak 2015. - Schumacherova žena prodala je privatni avion i luksuznu kuću, troškovi liječenja penju se na 14 milijuna eura.
  • Rujan  2015. - Svjetski mediji objavili su da je Schumacher izgubio 40 posto tjelesne težine i da ima oko 40 kilograma, obitelj je to demantirala.
  • Prosinac 2015. - Objavljeno je da Schumacher može hodati, obitelj je šokirana lažima koji se šire o njemu i odmah je to demantirala. 
  • Srpanj 2016. - Stanje je jako teško, više detalja ne smijem otkriti, rekla je glasnogovornica Michaela Schumachera.
  • Rujan 2016. - Obitelj je tužila njemački magazin koji je napisao da Michael može hodati.
  • Rujan 2017. - Pojavila se informacija da će Schumacher uskoro na operaciju u SAD. To je također demantirano.
  • Prosinac 2017. - Još se nije predao, bori se, rekao je Jean Todt, Schumijev bivši šef u Ferrariju.
  • Ožujak 2018. - Njegovo stanje ne može se bitno popraviti, rekao je neurokirurg Colin Shieff, koji nije liječioSchumachera, ali na temelju svog iskustva procijenio je kako se u ovakvim slučajevima pomaci gotovo nikad ne događaju.
  • Kolovoz 2018. - Pojavila se vijest da je Michaelova supruga Corinna kupila veliko imanje na Mallorci za 30 milijuna eura čiji je bivši vlasnik predsjednik Reala Florentino Perez i da će tamo preseliti Michaela.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao