Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Proljeće, vidi tko je opet ovdje! Dinamo se vratio nakon 1970.

None Foto: Igor Kralj/PIXSELL 20

Dinamo će 14. veljače 2019. odigrati svoju prvu europsku proljetnu utakmicu nakon 49 godina čekanja! Točno 19 godina nakon povratka imena Dinamo, još će jednom Valentinovo biti posebno za "modre".

Dinamovci, hvala vam! Mnogi vam to žele večeras reći, ali ne mogu. Mnoge ste večeras usrećili, mnoge ste rasplakali od sreće, mnogi su trljali oči u nevjerici i pitali se: Je li moguće?! Pa moj Dinamo će prezimiti u Europi.

Zagreb: Dinamo protiv Spartak Trnave za "europsko proljeće" NENAD BJELICA: 'Igrači mi kažu: Lani je čak 28 nas htjelo otići. Sad neće nitko'

Ući će ovaj 8. studeni u povijest zagrebačkog ponosa. Dugo, predugo se čekalo na to, ali hvala Bogu, se evo dočekalo. Bilo je u Maksimiru od te sezone 1969/1970. doista "zlatnih" generacija i velikih trenera. No niti jedna nije uspjela napraviti ovo što je napravila momčad Nenada Bjelice.

POGLEDAJTE VIDEO:

[video: 1202001 / ]

Dinamo će 14. veljače 2019. godine odigrati svoju prvu europsku proljetnu utakmicu nakon 49 godina čekanja! Točno 19 godina nakon povratka imena Dinamo, još će jednom Valentinovo biti posebno za "modre". 

Nekako smo znali da to ne može biti na "normalan" način. Moralo se dogoditi nešto posebno, nešto neuobičajeno na utakmici kojom je Dinamo osigurao europsko proljeće. Magla svuda, magla oko nas. Tako je bilo u ovoj povijesnoj "modroj" utakmici. Goran Ivanišević ponedjeljkom je osvojio Wimbledon. Zbog toga je taj meč bio još više poseban, isto tako je ova Dinamova pobjeda zbog magle i slabe vidljivosti bila još posebnija. 

Zagreb: Dinamo protiv Spartak Trnave za "europsko proljeće" KRAJ UTAKMICE Ma kaj se skrivaš v megli toj?! Dinamo je izborio europroljeće

Osamnaest tisuća sretnika bilo je u Maksimiru, ali samo su neki sretnici vidjeli golove svojeg voljenoga kluba. Spustila se magla, a spustio se i mrak na oči navijača i igrača Spartaka iz Trnave. Zamislite samo kako je bilo njihovim navijačima. U prvoj utakmici nisu mogli na tribine, sad su bili na jugu, a jadni su na aplikacijama i po zvuku sa zapada i istoka mogli skužiti da njihova momčad gubi.

Prezimljavanje u Europi izboreno je na veličanstven način. Četiri velike pobjede, 12 bodova. Samo je u posljednja dva kola preostalo izboriti prvo mjesto u skupini. Ne sumnjamo, uspjet će ova Bjeličina momčad i u tome. To je momčad s gardom, momčad sa stavom. Išao bi Bjelica s njima na kraj svijeta, a oni sa svojim Bjelkom. Pustit ćemo ga proslavi ovo kako spada, da odradi sa svojom momčadi još neke bitne utakmice ove jeseni, a onda je red da počasti, da kuha kao što je i obećao.

Zagreb: Atmosfera na utakmici Europske lige između Dinama i Spartak Trnave JEDAN OD NJIH Ovo je i za tebe, Joža! Boysi su razvili zastavu s likom Kužea...

Kad je došao, navijačima je obećao pravi i jaki Dinamo. Bogme, Nenad je to obećanje itekako ispunio. Ne sumnjamo da će ispuniti i ovo kao što je obećao. Kakvu je samo moćnu momčad stvorio. I on i njegovi dečki su zaslužili hvalospjeve. 

Dinamovci, svi vi kojima je srce plavo, nazdravite malo večeras. Popijte malo i polako vozite doma. Policija će svakako puno opasnija biti za vikend kad je Martinje. I, naravno, zapjevajte onu staru:

Plavi, plavi, plavi, plavi iz naših grla sve je jači zvon. Dinamo je pravi, Dinamo je pravi šampion... 

Komentari (86)
  • Muku muče da nas spriječe,spriječiti nas nitko neće!!!! Iznad svih Dinamo!!!! Ponosnaaaa!!!!!! Suze idu polako jedna po jedna al od srece!! Hvala vam Dečki!!!

    8. 11. 2018,   23:04
  • Večeras smo neki pijani i od alkohola i od sreče. Ima i likova koji su molili Boga da ne dobijemo. Čitao sam ovih dana naslove na portalu Indexs. Koja sramota je taj portal...drukali kontra nas i pisali masu tekstova. Nadam se da će jim bit ovo pakleno teška noč. Alać če jadnik još objesit u svojoj skromnoj podstanarskoj sobici.

    8. 11. 2018,   23:21
  • Nema Mamića (fizicki) u repki i dinamu, i odma finale sp-a i dinamu dobar u europi. Konacno treneri mogu raditi svoj posao a ne sluziti kao lutke.

    8. 11. 2018,   23:09