Obavijesti

Sport

Komentari 3

Promijenio je 47 trenera u 15 godina pa smijenio samog sebe

Promijenio je 47 trenera u 15 godina pa smijenio samog sebe
2

PERSONA NON GRATA Revoltiran zbog toga što mu nije bilo po volji, iskoristio je i krizu Venezije te iz nje u Palermo doveo 15 igrača. Gazda je klubu 'uzeo' i sportskog direktora te trenera

VIDEO

Najluđi nogometni predsjednik u povijesti smijenio je sam sebe. Talijani su s oduševljenjem dočekali vijest sa Sicilije gdje je Palermo objavio kako njihov dosadašnji čelni čovjek Maurizio Zamparini (75) odlazi iz kluba.

Poznat po svojoj nepredvidljivoj naravi smjenjivao je trenere kao na pokretnoj traci. Od 2002. do danas ih je promijenio 47!

Recimo, prethodne sezone srušio je sve rekorde tako što je imao osmoricu trenera na repertoaru.

U Veneziji je 'persona non grata'

Talijanski klub trebao bi dobiti nove američke vlasnike u sljedeća dva tjedna, a oni bi trebali uložiti sredstva u razne projekte poput poboljšanja uvjeta za treninge te sređivanja stadiona Renzo Barbera.

Osebujni Talijan u nogomet je ušao davne 1987. godine kada je kupio tadašnjeg drugoligaša Veneziju. S njom je uspio ući u Serie A za nekoliko godina, a 2002. su ispali.

On je te godine iskoristio priliku pa kupio 'provincijski' Palermo zato što mu u Veneziji gradske vlasti nisu dopuštale da izgradi novi stadion na svoj trošak. 

Revoltiran zbog toga što mu nije bilo po volji, iskoristio je i krizu Venezije te iz nje u Palermo doveo 15 igrača (uključujući i našeg Igora Budana), klubu je 'uzeo' i sportskog direktora te trenera. 

Zbog tog je čina i dalje najomraženija osoba u Veneziji jer im je praktički iz karantene 'ukrao' većinu sastava dok su se pripremali za novu sezonu. Taj je klub 2005. doživio bankrot, a danas se bore za ulazak u Serie B.

Ne vjeruje stranim trenerima pa 'maltretira' Talijane

Zamparini je uvjeren kako će investitori vratiti klub tamo gdje mu je i mjesto, u borbu za Europu i to kroz tri do pet godina rada. Palermu ove sezone prijeti ispadanje iz lige budući da se nalaze na 18. poziciji, sedam bodova iza Empolija koji se nalazi u sigurnoj zoni.

Zanimljivo, otkako je vlasnik trgovačkog lanca Emmezete preuzeo klub, oni nisu imali stranjskog trenera sve do ove sezone kada je zaposlio Urugvajca Diega Lopeza.

Rekorder po vremenu provedenom na trenerskoj klupi je spomenuti Iachini s dvije godine i dva mjeseca, dok je neslavni rekorder Bosi sa samo jednom utakmicom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.