Obavijesti

Sport

Komentari 110

Pronašli upute za huligane: Ne vozite se svojim automobilima!

Tjedan dana nakon derbija i nemilih scena na tribinama, srpska policija uhitila je novu trojicu osumnjičenih za nerede. Dvojici je određen pritvor u trajanju 30 dana, a jednome kućni pritvor uz elektronski nadzor

VIDEO

Prema pisanju srpskih medija, policija je u utorak detaljno pretresla sobe u hotelu Zira u Beogradu u kojem su odsjeli hrvatski državljani koji su sudjelovali u neredima na stadionu Partizana tijekom derbija sa Crvenom zvezdom. U jednoj od soba su, doznaje Kurir, pronašli i pismo s detaljnim uputstvima za napad.

Između ostalog u pismu pisanom rukom su naređenja da ne smiju koristiti svoje automobile, već samo javni prijevoz te instrukcije kako da ga koriste, a Kurir dodaje i kako je policija detaljno pretražila i njihove automobile u garaži beogradskog hotela.

Šesti huligan izašao iz bolnice, prebacili ga u srpski Alcatraz...
Šesti huligan izašao iz bolnice, prebacili ga u srpski Alcatraz...

A tjedan dana nakon derbija i nemilih scena na tribinama, srpska policija uhitila je novu trojicu osumnjičenih za nerede. Dvojici je određen pritvor u trajanju 30 dana, a jednome kućni pritvor uz elektronski nadzor, potvrdila je glasnogovornica Višeg suda u Beogradu Bojana Stanković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hrvatski su se državljani na saslušanju branili šutnjom, a do danas još nisu poznati njihovi motivi sudjelovanja u neredima na derbiju Partizana i Zvezde. O svemu se tek može nagađati, a prema pisanju srpskih medija policija bi uskoro u javnost mogla izaći s novim informacijama.

Podsjetimo, nerede na beogradskom derbiju prouzročila je manja skupina navijača Partizana koja je, prema nagađanjima, htjela preuzeti prevlast na navijačkom jugu Partizanova stadiona. No većina koja drži taj dio tribine uzvratila je žestoko što je rezultiralo teškim premlaćivanjem huligana među kojima su bili i hrvatski državljani.

'Moj muž nije dobio 10.000 eura za incident u Beogradu'
'Moj muž nije dobio 10.000 eura za incident u Beogradu'

Za njih šestoricu određen je pritvor u trajanju 30 dana nakon što su se svi branili šutnjom na ispitivanju. Na teret im se može staviti kazneno djelo za 'nasilno ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu'. Za to je djelo predviđena kazna od šest mjeseci do pet godina u osnovnom obliku, te do 12 godina u najtežem obliku za vođe grupe. Također, ako je kazneno djelo izvršeno u grupi propisana kazna je od jedne do osam godina zatvora, a kazna od dvije do 12 godina zatvora u slučaju da dođe do teških tjelesnih ozljeda i veće materijalne štete.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener