Obavijesti

Sport

Komentari 6

Prosinečki: Ako me Azeri ne žele, napuštam reprezentaciju

Prosinečki: Ako me Azeri ne žele, napuštam reprezentaciju
1

NA RAZGOVORU Imam ugovor s Azerbajdžanom do prosinca, čeka me razgovor s čelnicima saveza, rekao nam je Robert Prosinečki nakon što je izgubio u subotu protiv Sjeverne Irske

VIDEO

Turski mediji objavili su kako Robert Prosinečki dolazi na klupu Bursaspora. Stvar je prema Turcima riješena i Žuti će idući tjedan potpisati ugovor s novim klubom te se vratiti u ligu u kojoj je već bio 2013.

No Prosinečki nam se danas javio te tvrdi kako još ništa nije dogovoreno i kako ga tek čeka razgovor s čelnicima nogometnog saveza Azerbajdžana. Nakon kojega će sve znati.

- Ne želim govoriti o Bursi. Ako želite da odem, otići ću. Ne želim ništa više reći na tu temu - poručio je Prosinečki novinarima u Bakuu nakon poraza od Sjeverne Irske. Pojasnio nam je zašto je to rekao.

- Došao sam na presicu i prvo pitanje se odnosilo na Bursaspor. Nisu me pitali o utakmici, o nesretnom porazu, nego su me pitali idem li u Tursku. To je bilo prvo pitanje, zatim drugo pitanje, treće i tako nekoliko puta, pa sam bio ljutit. Morao sam im reći da ću otići ako me ne žele na klupi - rekao nam je Prosinečki i dodao:

- Normalno bi bilo da prvih nekoliko pitanja bude o utakmici koja je tek završila, o tome kako smo igrali i svemu vezanom za ove kvalifikacije.

Azerbajdžan je u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo krenuo na odličan način. Imao je sedam bodova nakon tri kola. Dobio je prve dvije utakmice, došao je do boda u Češkoj i u listopadu prošle godine činilo se kako bi se mogao uključiti u borbu za drugo mjesto koje vodi u dodatne kvalifikacije.

Izgubila je momčad Roberta Prosinečkog tri utakmice zaredom. Od Sjeverne Irske u gostima, Njemačke kod kuće i sad ponovno od Sjeverne Irske u Bakuu. Zabili su gosti pobjednički gol u 92. minuti. Sad je nakon šest kola Azerbajdžan četvrti na ljestvici, ima sedam bodova.

Drugo mjesto koje donosi dodatne kvalifikacije drži Sjeverna Irska koja ima šest bodova više.

- Ovdje imam ugovor do kraja ovog kvalifikacijskog ciklusa. Trebao bih biti izbornik Azerbajdžana do prosinca, ali sve ću znati sutra. Idem na razgovor s ljudima iz saveza pa ću znati što i kako dalje - kaže Prosinečki.

U Turskoj ga čekaju raširenih ruku i, ako bi dobio otkaz u Bakuu, bez posla bi bio samo nekoliko dana. Podsjetimo, na klupi reprezentacije Azerbajdžana Žuti sjedi od 2014. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve