Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prostitucija na Euru razlog za ozbiljnu zabrinutost?

None Foto: 24sata/ilustracija

Širenje prostitucije tijekom Eura brine komisiju za ženska prava pri Europskom parlamentu jer misle da će doći do iskorištavanja žena

Europsko prvenstvo u nogometu potiče moderno ropstvo, misle članovi komisije za ženska prava. Kako tvrde, dolazak velikog broja navijača iz cijele Europe potaknut će prostituciju u Austriji i Švicarskoj budući da su najveći dio posjetitelja ovakvih natjecanja muškarci. I to je vrlo jasno. U Njemačkoj je prije dvije godine javnim kućama posao "cvjetao" u vrijeme SP-a. No ova komisija misli kako će brojne prostitutke biti djevojke koje su prisiljene baviti se najstarijim zanatom. I zato je komisija za ženska prava pozvala sve članice EU da krenu u borbu protiv prisilne prostitucije.
- Oko 800.000 žena svake godine postaje žrtvama trgovine ljudima i moramo nešto učiniti u vezi s tim - ističu iz komisije, koja je vrlo vjerojatno svjesna da će ipak najveći dio prostitutki u vrijeme Eura potpuno dobrovoljno "raditi punom parom" kako bi iskoristile velik broj potencijalnih mušterija za značajnu zaradu. No ovakve su manifestacije idealne za isticanje problema koji u svakodnevici ne izazivaju zasluženo veliku pozornost. Slično je bilo i na SP-u u Njemačkoj, kad je njemački nacionalni savjet žena organizirao kampanju "Crveni karton za prisilnu prostituciju", koja je imala gotovo identičan cilj kao i ova o kojoj je riječ u predvečerje Eura.

Komentiraj, znaš da želiš!