Obavijesti

Sport

Komentari 35

Prvak je poznat, ali borba za Europsku ligu tek se zahuktava

Prvak je poznat, ali borba za Europsku ligu tek se zahuktava
1

Jedanaest je kola do kraja prvenstva i sa velikom sigurnošću možemo utvrditit kako je Dinamo nov/stari prvak Hrvatske dok Rudeš pada u rang niže. Zahuktala se borba za Europu - tri su mjesta, a četiri suparnika

VIDEO

Rijeka, Osijek, Lokomotiva i Hajduk - klubovi su to koji će se boriti za tri mjesta koja vode u kvalifikacije za Europsku ligu. Gorica im puše za vratom, ali novi prvoligaš vjerojatno će morati pričekati na europska uzbuđenja barem do sljedeće sezone.

Riječani su trenutno drugoplasirana momčad HNL-a sa 47 bodova, dok je na trećem mjestu Osijek sa pet bodova manje (42). Lokosi na četvrtom mjestu imaju bod manje od Osječana (41), dok Hajduku mjesto koje vodi u Europu bježi za bod (40). Na petom mjestu je momčad gorice sa 38 bodova, ali teško je očekivati da će dobre proljetne nastupe nastaviti i nakon poraza od Dinama.

Bodovna prednost mogla bi Rijeku ostaviti na drugom mjestu

Teško je reći tko od spomenute četvorke ima prednost u finišu prvenstva jer im je raspored poprilično izjednačen. Momčad Igora Bišćana igra pet utakmica kod kuće i šest u gostima. Na domaćem bi terenu trebala osvojiti 12 od 15 bodova (Slaven Belupo, Inter, Rudeš, Dinamo, Lokomotiva), dok ih u gostima čeka teži posao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Samo su gostovanja kod Gorice i Istre 'lakša' jer ih čekaju i susreti s Lokomotivom, Hajdukom, Osijekom i uvijek neugodnim Slaven Belupom u Koprivnici. No, zbog bodovne prednosti Rijeku bi svrstali u 'sigurne' putnike u Europu.

Osječani su u padu, morat će se 'vaditi' u gostima

Porazom od Rijeke (3-1) Osječani su nastavili svoj niz bed pobjede. U posljednje četiri utakmice imaju dva remija i dva poraza, a u sljedeće bi dvije utakmice 'pod obavezno' trebali osvojiti šest bodova - kod kuće protiv Gorice i u gostima kod Intera. Jedini 'sigurni' bodovi za Osječane su još oni na Gradskom vrtu protiv Rudeša, a dalje ih čeka teška borba.

Osijek: NK Osijek i NK Slaven Belupo u utakmici 23. kola Prve HNL

Igraju u gostima kod Hajduka, Istre s kojom se muče na Aldo Drosini i bez pobjede u gostima su od 2016., Slavenom u Koprivnici te Lokomotivom i Goricom. Kod kuće ih čekaju još Dinamo, Rijeka i Inter te ima 'karte nisu baš najbolje posložene'. Moglo bi se dogoditi da, ako se u susretu s izravnim konkurentima ne iskažu, Osječani ostanu bez Europe.

Lokosi u 'proljeću remija' imaju šanse

Lokomotiva u nastavku sezone ima samo poraz od Hajduka (2-1) dok su u svim ostalim utakmicama osvojili bar bod, odnosno prosuli dva protiv Rudeša. Mogao bi taj 'poklon' susjedima koštati momčad s Kajzerice koja će morati uzvratiti Rudešu 'u gostima'. Nakon reprezentativne stanke slijedi im domaći ispit protiv Rijeke. Oni kao i Rijeka i Osijek do kraja igraju 5 utakmica kod kuće, a šest u gostima.

Zagreb: Lokomotiva i Istra sastali se u 13. kolu HT Prve lige

Na Kranjčevićevoj igraju još protiv Hajduka, Istre, Osijeka i Gorice te bi im prednost domaćeg terena protiv izravnih konkurenata mogla dati lagani vjetar u leđa. Imaju 'lakši raspored' u gostima kod Gorice, Intera i Rudeša, dok ih pred sam kraj čekaju Dinamo, Slaven i Rijeka te će im svaki bod iz tih susreta puno značiti. Kao i Osijek, trebaju strahovati za svoje mjesto u Europi, ali još je uvijek sve pod njihovom kontrolom.

Hajduk na ispitu zrelosti, Oreščanin korak do Europe

Poljudska momčad morat će u četiri utakmice pokazati jesu li spremni ili nisu loš prvi dio sezone baciti u zaborav odličnim nastupima u nastavku. Zasad im dobro ide - imaju četiri pobjede i dva remija, ali sad slijedi borba s izravnim konkurentima za Europu i budućim hrvatskom prvakom.

Split: Hajduk i Lokomotiva u 20. kolu HT Prve lige

Prvo Istra u gostima, a zatim Dinamo i Osijek na Poljudu, Lokomotiva na Kranjčevićevoj i Rijeka na Poljudu. Tri utakmice na domaćem terenu u kojima 'bili' moraju pokazati na što su spremni i je li njihova momčad zrela za Europu. Još ih čekaju Gorica, Rudeš i Dinamo u gostima te Inter, Slaven i Istra kod kuće.

Momčad Siniše Oreščanina ima utakmicu više kod kuće i to bi u nastavku sezone moglo biti ključno. Na krilima Torcide, Hajduk bi mogao doći do najavljenog cilja, a to je plasman u kvalifikacije za Europsku ligu.

Jedanaest je kola do kraja, a jedno ej sigurno - čeka nas zanimljiv završetak naše nogometne lige. Osim borbe za Europu, čeka nas i teška borba Istrana (17) za bijeg sa pretposljednjeg mjesta. Pod vodstvom Igora Cvitanovića pokušat će preteći Slaven Belupo koji im bježi pet bodova (22), dok im 'Div iz predgrađa' bježi sedam bodova (24) jedanaest kola prije kraja.

Nova uzbuđenja u prvoj HNL kreću nakon reprezentativne stanke, u četvrtak, 28. ožujka s utakmicom Slaven Belupa i Rudeša.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...