Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prvak svijeta 'oprao' Portugal: Oni su taj naslov uzeli slučajno

None Foto: YouTube

Najveće iznenađenje bili su mi Englezi koji su izgubili od Islanda. Pa ja prije prvenstva nisam ni znao da je Island država, rekao je prvak svijeta iz 1978., Luis Cesar Menotti

Bez Lea Messija Argentina se možda i neće plasirati na sljedeće Svjetsko prvenstvo, a nogomet je na Euru u Francuskoj bio katastrofalan, ustvrdio je legendarni argetinski trener Luis Cesar Menotti. 

Trener koji je s Argentinom osvojio "domaće" SP 1978. godine bio je izuzetno kritičan na trenutno stanje u svjetskom nogometu, a Euro u Francuskoj mu se nimalo nije svidio.

'Nisam znao da je Island država'

- Ništa me nije impresioniralo na EURU, osim momčadi koje uvijek igraju dobro poput Njemačke. Franzuci su se više zabavljali nego igrali, a Belgijanci su isti kao Argentinci. Stavili su zajedno 11 fantastičnih igrača, ali oni kao momčad ne rade baš ništa. Pa nije ni čudo što su Portugalci slučajno osvojili naslov. Najveće iznenađenje bili su mi Englezi koji su izgubili od Islanda. Pa ja prije prvenstva nisam ni znao da je Island država - kazao je Menotti, koji svojoj Argentini predviđa tešku budućnost bez Messija, koji je najavio odlazak nakon neuspjeha na Copa Americi. 

'Brazilci nemaju zvijezda'

- Ne vjerujem da se Argentina neće plasirati na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, jer prolazi pet momčadi iz Južne Amerike, ali bez Messija će se svi morati više truditi i trenirati. Ja bih već razmišljao o SP u Kataru i dovođenju novih igrača. Argentina trenutno prolazi kroz nešto slično kao Brazil od devedesetih. Brazil igra loše, ali stvarno loše, no uvijek je imao sjajne igrače poput Ronaldinha, Romaria, Ronalda, Bebeta, Rivalda. Sad kad nemaju zvijezda igraju taktički i uplašeno - kazao je Menotti, koji je ipak našao "svijetlu točku". 

- Jako mi se svidio Ekvador na Copa Americi, očito imaju sjajnog trenera i igrali su sjajno.

Komentari (8)
  • ali su ga uzeli

    18. 7. 2016,   10:20
  • Osvojili su ga zasluženo, jer su taktički bili najjači od svih...a sve južnoameričke ekipe izvise baš zato što su skup zvijezda, koji nikad ne funkcionira kao tim.

    18. 7. 2016,   10:42
  • portugal je prvak europe zasluženo, defanzivno najbojli na turniru, odlična kontra, odlični individualci tipa ronaldo, nani, quaresma, nitko im nije mogao ništa

    18. 7. 2016,   15:19