Obavijesti

Sport

Komentari 2

Prvenstvo Hrvatske u Lučkom: Boks se diže, publike sve više

Prvenstvo Hrvatske u Lučkom: Boks se diže, publike sve više
2

Gledatelji su u Lučkom u sjajnom boksu mogli uživati četiri dana. Prvenstvo je pratio i izbornik reprezentacije Leonard Pijetraj, čiji je sin Erik (19) već u svojem trećem seniorskom meču osvojio naslov

VIDEO

Najbolji hrvatski boksači priredili su spektakl gledateljima u prepunoj dvorani Sportskog centra Lučko. Na Prvenstvu Hrvatske održanom prošlog vikenda atmosfera je bila vruća, a na trenutke i uzavrela. Osim zbog prestižnog naslova prvaka države, ovogodišnje prvenstvo bilo je važno i zbog olimpijskih ambicija naših boraca.

Natjecanje je donijelo niz odličnih borbi i pokazalo kako se hrvatski boks diže i da je već sad popularniji od mnogih drugih borilačkih sportova. Gledatelji su tako u Lučkom u sjajnom boksu mogli uživati četiri dana, a nedjeljni finale ponajviše će ostati upamćen po borbama u teškoj i kategoriji do 69 kilograma. U teškoj je Alen Babić prekinuo četverogodišnju dominaciju Marka Čalića i može se reći da je tu snaga prevladala nad tehnikom.

U finalnoj borbi do 69 kilograma dogodilo se upravo suprotno. Mladi Marko Zeljko (20) iz BK Gladijator tehničkim, pametnim boksom i hladnokrvnoću u borbi protiv deveterostrukog prvaka države, dotad nezaustavljivog Borisa Katalinića, potvrdio je kako je jedan od najozbiljnijih hrvatskih kandidata za plasman na Olimpijske igre (pored Hrgovića i Sepa). Tehnički zavidnom izvedbom u najboljem meču finalnog dana digao je dvoranu na noge, a osim što je obranio naslov prvaka u velteru osvojio je i naslov najboljeg tehničara prvenstva, i to drugu godinu u nizu.

Filip Hrgović šesti uzastopni naslov u superteškoj kategoriji osvojio je bez borbe jer je Ivan Andrašić zaradio sedam šavova u prethodnoj borbi i nije dobio liječničku dozvolu za nastup. Odličan dojam ostavio je i Hrvoje Sep koji je naslov u kategoriji do 81 kilograma osvojio tehničkim nokautom.

Prvenstvo je pratio i izbornik hrvatske boksačke reprezentacije Leonard Pijetraj, čiji je sin Erik (19) već u svojem trećem seniorskom meču osvojio naslov prvaka u kategoriji do 64 kilograma.

Luka Plantić u finalnoj borbi svladao je Luku Vuksana, a može se reći da mu je borba za naslov prvaka bila kudikamo lakša nego polufinalni meč s Krešimirom Majcenom iz BK Gladijator. Prema mnogima koji su pratili taj meč, Plantić nije pokazao dovoljno da bi zaslužio pobjedu nad kvalitetnim i tehnički dobrim Majcenom pa je sudačka odluka iznenadila gotovo cijelu dvoranu.

Alen Babić iz BK Leonardo, koji je upisao dva nokauta na turniru, proglašen je najboljim boksačem prvenstva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica