Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prvenstvo u bodybuildingu otkazali zbog doping-testa

None Foto: REUTERS

Dvadeset natjecatelja prijavilo se na prvenstvo Belgije, no svi su netragom nestali nakon što su se pojavili ljudi iz belgijske dopinške komisije

Nikada nisam vidio tako nešto, a nadam se da više nikada ni neću, rekao je službenik antidopinške komisije Hans Cooman. Svih dvadeset natjecatelja na prvenstvu Belgije u bodybuildingu u trenutku se izgubilo s mjesta događaja kad je Cooman s kolegama došao na natjecanje!
- Naravno da je samo jedan zaključak moguć nakon ovog incidenta. Tu je definitivno bilo dopinga - rekao je Cooman i dodao:
- Svijet sporta kroz povijest je često bio povezan s dopingom, a ovakvi događaji sasvim sigurno nisu dobri za reputaciju sportaša.
Poznata je stvar da u bodybuildingu ima dopinga 'na tone', bez toga je u tom sportu teško išta napraviti. Posljednji dokaz je stigao prošle godine, kada je na natjecanju u Flandriji na doping kontroli palo 75% natjecatelja. Anabolički steroidi, pokazala su ta testiranja, najnormalnija su pojava u bodybuildingu. No antidopinšku komisiju to ne zanima previše.
- Učinit ćemo sve da oni koji su odbili testiranje budu rigorozno kažnjeni - obećao je Cooman.

Komentari (6)
  • Debilderi...

    19. 5. 2009,   14:30
  • Je kaj, to je čist normalno u bodybuildingu. Ekipa se kad bildaju rekreativno, pucaju sa steroidima, a kamoli profi bilderi.

    19. 5. 2009,   15:52
  • BILDERI BEZ R...

    19. 5. 2009,   17:00