Obavijesti

Sport

Komentari 40

Prvi pedofil koji je priznao: Da, ulazio sam igračima pod tuševe

Prvi pedofil koji je priznao: Da, ulazio sam igračima pod tuševe
1

Znam da ako me optuže da ću odslužiti neko vrijeme u zatvoru. U svojoj glavi sam postavio da ću se tako odužiti za sve što sam napravio i OK sam s time, rekao je gnjusni pedofil Jim McCafferty (71)

VIDEO

Bivši menadžer Celtica, koji je javno priznao da je u jednom trenutku prestao brojati koliko je mladih nogometaša zlostavljao tijekom 20 godina, optužen je zbog seksualnog zlostavljanja djece.

Jim McCafferty (71) rekao je da bi napastovao maloljetne nogometaše pod tušem nakon utakmica, a kaže i kako je očistio dušu od grijeha. Živi u Belfastu, u mirovini je i naveo je četiri nogometaša koje je napastovao u Škotskoj u 80-ima i 90-ima. Jučer poslijepodne policija ga je uhitila nakon što je ušetao u policijsku stanicu.

Sve što je radio tijekom godina došlo je na naplatu. Psiha i savjest su gadne stvari, a u to se uvjerio i pedofil McCafferty koji nije mogao izdržati teret godina zlostavljanja nevine djece. Morao je skinuti teret jer bi se svaki put prisjetio događaja kada je zlostavljao dječaka "da ga očvrsne". Također, priznao je da mu se samo jedan dječak uspio suprotstaviti i da su svi odnosi s dječacima bili uzajamni.

'Nikad nisam silovao'

Smatra da bi trebao biti kažnjen nakon svega što je napravio.

- Razumijem da je sve bilo pogrešno. Radio sam pogrešne stvari i sada mi je žao - rekao je pedofil.

- Žalim za stvarima koje sam napravio. Znam da ako me optuže da ću odslužiti neko vrijeme u zatvoru. U svojoj glavi sam postavio da ću se tako odužiti za sve što sam napravio i OK sam s time.

- Nikad nisam silovao nijednog dječaka. Većina klubova i većina igrača su sudjelovali. Bio je to dio igre. Sada ponovo mogu udahnuti. Brinem se jedino da bi me netko mogao ozlijediti dok hodam ulicom.

McCafferty je povezan s nekolicinom profesionalnih škotskih klubova poput Celtica, Falkirka i Hiberniana.

Matt Le Tissier je priznao

Prije dva dana legenda Southamptona Matt Le Tissier postao je najpoznatiji nogometaš koji je priznao da je bio žrtva silovanja. Priznao je da je dobio 'nudističku masažu' od bivšeg trenera mlade momčadi Boba Higginsa.

Događaj je opisao kao odvratan i gnjusan.

- Svi su bili goli i morali su leći na taj krevet. Onda bi dobili kratku masažu. Bilo je to vrlo nelagodno - rekao je Le Tissier pa nastavio:

- Bilo je to nešto na što nisam navikao. U to doba, pa čak i u školi, sramiš se svojeg tijela i ne želiš se skidati pred drugim ljudima. Sjećam se da mi je bilo strašno neugodno.

Objasnio je da je bio premlad kako bi shvatio o čemu se zapravo radi.

- Sad se prisjetiš i pomisliš da je to sve bilo pogrešno. Ali kao mladić vidiš da to svi drugi rade i pomisliš: "Je li ovo normalno?". Sad kad gledam vidim da mi je bilo zaista neugodno.

Higgins poriče optužbe

I Billy Seymour, bivši Le Tissierev suigrač u mlađim kategorijama, također je priznao da ga je Bob Higgins (63) zlostavljao. Bilo je to kada je bio u kategoriji nogometaša 12 do 14 godina. Gnjusni pedofil Higgins, koji je poznat kao sjajan skaut koji je doveo brojne mladiće koji su kasnije postali zvijezde, poriče da je išta radio.

- Poznajem Higginsa godinama. Vjerojatno je bio glavni i najbolji čovjek za razvoj mladih nogometaša u državi. Glasine su i tada postojale i dogodila se situacija u kojoj je jedan mladi dječak opisao kakvu vrstu stvari radi s djecom u Southamptonu i pomislio sam da će to biti njegov kraj. Nevjerojatno je kako se uspio zadržati u nogometu od tog dana - rekao je engleski menadžer Harry Redknapp, koji je vodio Southampton 2004-2005.

Sve je otišlo toliko daleko da bi mogao biti kažnjen i Engleski nogometni savez. Nevjerojatno je da nitko u periodu od 1970. do 2005. godine nije primjetio što se događa i što gnjusni i odvratni "treneri" rade maloj djeci. Uskoro slijede nove istrage, a očekuju nas burna priznanja. Sve će izaći na površinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka