Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

PSG dizajnirao dresove u čast izgorjele katedrale Notre Dame

None Foto: Twitter/Screenshot

Momčad PSG-a u nedjelju dočekuje Monaco, a u toj utakmici Neymar, Mbappé i društvo zaigrat će u posebno dizajniranim dresovima s motivima katedrale Notre Dame

Velika gesta dolazi iz PSG-a čiji su predstavnici odlučili da će njihovi igrači u nedjelju protiv Monaca nastupiti u posebno dizajniranim dresovima.

Naime, na dresovima će biti zlatni motiv katedrale Notre Dame koju je u ponedjeljak zahvatio veliki požar koji je upropastio čuvenu građevinu velike povjesne važnosti. 

OPET JE BESTSELLER Nakon požara: Svi 'poludjeli' za Zvonarom crkve Notre Dame...

Mnogi ljudi uključili su akciju prikupljanja novca za obnovu simbola Pariza i Francuske, a u akciju se ovom gestom, ali i novcem uključio PSG- koji će akciju potpomoći sa svojim sponzorima i poslovnim partnerima.

'Obnovit ćemo Notre Dame'

Francuski predsjednik Emmanuel Macron najavio je u utorak da će katedrala Notre Dame u Parizu, djelomice uništena požarom, biti obnovljena u roku od pet godina. 

- Obnovit ćemo katedralu i učiniti je ljepšom i želim da to bude gotovo za pet godina - rekao je predsjednik u vrlo kratkom govoru koji je prenosila televizija, 24 sata nakon katastrofalnog požara.

Fire at Notre Dame Cathedral in Paris POŽAR U NOTRE-DAMEU Sakupili su milijardu eura za obnovu, ali sada prijeti kiša...

Olimpijske igre u Parizu trebaju biti održane 2024. godine.

- Požar Notre Dame nas podsjeća da se naša povijest nikada ne zaustavlja i da će pred nama uvijek biti novi izazovi - rekao je Macron pošto je odao počast vatrogascima, "junacima" koji su se 15 sati borili s vatrom. 

- Vidjeli smo sposobnost mobiliziranja, ujedinjenja i pobjede. Tijekom naše povijesti, izgradili smo gradove, luke, crkve od kojih su brojne izgorjele. I svaki puta smo ih ponovo podigli - naglasio je.

RAZORENA VATROM Nevjerojatne snimke iz zraka: Notre Dame dan nakon požara

U ponedjeljak navečer je francuski predsjednik uputio poziv na prikupljanje donacija za obnovu spomenika te je u utorak poslijepodne već prikupljeno 700 milijuna eura. 

 

 

Komentari (7)
  • Zaboli ona stvar seika za Notre, nego moraju gurat pr.

    18. 4. 2019,   17:13
  • Kako zaraditi na tragediji.

    18. 4. 2019,   17:57
  • Sad mora i bosna arizonu ..pijacu stavit na dres i ona je gorila neki dan

    18. 4. 2019,   17:31