Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Psić ima svoj ured, smije ući u svlačionicu i obožava hokej...

None Foto: screenshot/twitter

Žuti labrador retriver Barclay ime je dobio po bivšem igraču St. Louisa Barclayu Plageru, a hokejašima Bluesa donosi sreću i vodi ih prema naslov NHL prvaka. U klub je stigao sa svega 3 mjeseca

Barclay je žuti labrador retriver koji zadnjih nekoliko mjeseci uspijeva 'ukrasti' srca svim gledateljima u ledenim dvoranama diljem SAD-a i Kanade. Pas na ledu, pa kako je to moguće? 

Spomenuto štene labradora oštenjeno je u rujnu, a sa svega tri mjeseca posvojili su ga St. Louis Bluesi. Tada su spomenuti Bluesi bili na nezavidnom zadnjem mjestu u NHL-u, a Barclay im je donio sreću. Ušli su u seriju pobjeda i sjajnih rezultata, a danas su u finalu najjače hokejaške lige svijeta nakon 49 godina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The goodest boy is ready for Game 5 tomorrow!! #stlblues #WeAllBleedBlue

A post shared by Barclay (@stlbluespup) on

Igrači St. Louisa ga obožavaju, a obožava i on njih, ali i hokej. Veselo prati utakmice uz led, kliže, nosi pak u zubima, mazi se s komentatorima i bivšim suigračima. Gdje god dođe Barclay je apsolutna senzacija.

Ideja da se Barclay priključi hokejašima St. Louisa stigla je od sestre TV komentatora Johna Kellyja, koja uzgaja štence. Ona je vidjela da su New York Rangersi uzeli psa pa je pomislila da bi bilo zgodno da ga imaju i Bluesi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

reunited with my best fren Doc!

A post shared by Barclay (@stlbluespup) on

- Mi smo organizacija koja se voli posvetiti svemu - rekao je Randy Girsch, klupski dopredsjednik za partnerstvo sa zajednicom koji je Barclayev vlasnik i svaki dan ga nakon odrađenog posla u klubu vodi kući.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

thx for all da pets, @robert_thomas9 and @barbs2222!!!

A post shared by Barclay (@stlbluespup) on

St. Louis odgaja Barclaya za plemeniti cilj. Od kad je došao na svijet, Barclay je 24 sata dnevno s ljudima i prilagođava se na sve društvene situacije.

Mora se ugodno osjećati s ljudima jer kad napuni 18 mjeseci ide u službu neprofitne organizacije Duo gdje će služiti kao sudski pas ili će raditi s osobama s invaliditetom, odnosno satima sjediti s djecom koja svjedoče u slučajevima fizičkog, seksualnog ili psihičkog zlostavljanja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Put me in, coach! #stlblues

A post shared by Barclay (@stlbluespup) on

Barclay voli ući u svlačionicu i družiti se s igračima, a njima to ne smeta. Čak ima i svoj ured.

- Kad imaš loš dan, zaista je dobro vidjeti ga - kaže napadač Ivan Barbašev

Barclay je ime dobio u navijačkoj anketi, prema bivšem treneru i igraču Bluesa Barclayu Plageru, a u klubu su mu napravili i Instagram profil na kojem ima gotovo 70 tisuća pratitelja.

Inače. St. Louis Bluesi vode veliku bitku na naslov u Stanley Cupu protiv Boston Bruinsa, a u šestoj utakmici izgubili su s neugodnih 5-1. Serija je potpuno izjednačena (3-3), a utakmica u noći sa srijede na četvrtak bit će odlučujuća za naslov prvaka.

 

Komentari (4)
  • Ne vodi ih on nikamo, Boston dobiva u 7. Go Bruins!!!! 🐻

    10. 6. 2019,   12:59