Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Puca ljubav između McLarena i Honde? Strpljenja je sve manje

None Foto: nph/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL

Partnerstvo između McLarena i Honde ne daje velike plodove. Problem je u Hondinim motorima koji su spori i nepouzdani, a Fernando Alonso ima sve manje strpljenja

Nakon kraja dugogodišnje suradnje McLarena s Mercedesom, godine 2015. momčad iz Wokinga ponovo oživljava partnerstvo s Hondom. Naravno da je gledatelje obuzela nostalgija za nekim davnim i slavnim vremenima ove momčadi, a dodatni razlog za nadu bio je dolazak u momčad dvostrukog prvaka Formule 1, Španjolca Fernanda Alonsa (35).

Nažalost, sezona je bila poražavajuća, a ništa bolje McLaren nije prošao ni u 2016. sezoni. U novoj, 2017. godini, bolidi su dizajnirani po novim pravilima i to je dalo McLarenu nadu da će doći bolji dani i bolji rezultati. Međutim, sezona nije ni počela, a Hondini su motori na predsezonskim testiranjima bili jako nepouzdani. 

Nije to jedina nevolja koja je snašla Hondu, vozači su se žalili da im na pravcima nedostaje 30 km/h brzine u odnosu na ostale bolide, što je velika razlika. Šef momčadi, Eric Boullier (43), stao je u obranu Japanaca.

- Oni su velika, uspješna kompanija i posao rade na svoj način - izjavio je Boullier.

Ipak, od lijepih riječi se ne živi, a koliko će strpljenja imati u McLarenu, nitko ne zna. Formula 1 je skup sport, McLaren je uspješna momčad koja nema vremena, kao ni novca za bacanje. Prvi vozač momčadi, Fernando Alonso, čovjek je za velike rezultate, a ukoliko se situacija ne popravi, pitanje je vremena kad će napustiti McLaren. Teški dani za dečke iz Wokinga...

Komentari (9)
  • Eto Alonso,mogao si ostati u Ferrariju...

    13. 3. 2017,   16:45
  • Ako Hondini motori ne odgovaraju,onda je to idealna prilika za Ruse. McLaren-Lada bi bila opaka kombinacija....

    14. 3. 2017,   21:44
  • Navodno je potpisan ugovor između Meclarena i Honde na 10 godina. Mclaren nema drugog izbora nego čekati da Honda proradi.Ferrari im sigurno ne bi dao motor, Mercedesu se ne bi vratili jer su ih otpilili , ostaje Renault ali i da im oni i daju motor neće nikad biti kao onaj za Red bull ili tvorničku momčad Renaulta. Znači osuđeni su na Hondu!

    13. 3. 2017,   18:18