Obavijesti

Sport

Komentari 1

Pucar za finale Zagreb Opena! 'Nema sumnje, svjetski je vrh'

Pucar za finale Zagreb Opena! 'Nema sumnje, svjetski je vrh'
1

Tomislav Pucar je promarširao Domom sportova i izborio još jedno polufinale na seniorskim ITTF turnirima. Ono je na rasporedu danas od 13.30 sati, a igrat će ga sa Šveđaninom Karlssonom

VIDEO

Hrvatska ima svog predstavnika u polufinalu Zagreb Opena! I to prvi put nakon 2013. godine kada je Roko Tošić osvojio drugo mjesto. Nakon što je do četvrtfinala nanizao tri japanska igrača, Tomislav Pucar pobijedio je Rusa Skačkova s 4:0 i osigurao najmanje brončanu medalju.

Rus se nije najbolje snašao, a Tomo je promarširao Domom sportova i izborio još jedno polufinale na seniorskim ITTF turnirima. Prvi put to mu je pošlo za rukom ove godine na Oman Openu, a nešto više od mjesec dana kasnije Tomo je opet u polufinalu gdje će se susresti sa Šveđaninom Karlssonom, inače 32. igračem svijeta. Meč se igra u subotu u u 13.30, a našem stolnotenisaču će dobro doći podrška s tribina.

- Skačkov mi nije dobro vraćao servis, tako da sam u počecima igre bio u velikoj prednosti. U svim dosadašnjim mečevima sam bio favorit i pritom sam opravdao tu ulogu, iako su to sve nezgodni igrači. Sutra će Karlsson biti favorit, s njim nemam dobar omjer, a igrali smo tri puta (0-3). No, sad on mene mora pobijediti, a ja ću kao i svaki put dati sve od sebe - istaknuo je Pucar, na što se nadovezao izbornik Neven Karković

- Više nema sumnje da je Tomo ušao u svjetski vrh. Ne u sam top, ali sigurno vrijedi za prvih 50 na svijetu. Pokazao je to pobjedama nad tri Japanca, od koja su dva igrača iznimno jaka i bili su to teški mečevi. Kao i da nakon svega dođe jedan Skačkov, koji je odličan igrač i u dobroj formi, a kolo prije dobio Slovenca Jorgiča koji je na rang listi ispred Pucara, i onda ga Tomo ovako lagano pobijedi. Bila je to dominacija u svim elementima igre, meni kao njegovom treneru je to lijepo za vidjeti. Bio je to jedan od onih mečeva u kojima guštaš, od prve do zadnje lopte je sve bilo pod kontrolom. U polufinalu ga čeka Karlsson, a vidjet ćemo je li toliko napredovao kako bi poboljšao skor. Šveđanin je izuzetan igrač, bolje pozicioniran i favorit, ali Tomo je pokazao da može s najboljima. Specifično je što suparnik ljevak, malo drugačija igra, ali trudit se kao i dosad složiti najbolju taktiku - kazao je Karković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Inače, malo je nedostajalo da imamo i drugom predstavnika u četvrtfinalu, ali Wei Shihao je zaustavljen od Tajpežanina Chuanga s 4:3, inače prvog nositelja turnira i 25. igrača svijeta. Svoj put na Zagreb Openu okončala je i Sun Jiayi koja je poražena u osmini finala od Japanke Kato (4:2), inače 22. igračice svijeta.

U drugom polufinalu susrest će se Tajpežanin Chuang i Šveđanin Kallberg. Pojedinačno finale na rasporedu je od 16.20, a muško od 17.10. Ulaz za sve gledatelje u Ledenu dvorani Doma sportova je besplatan, a gledatelje očekuju brojne nagrade. Jedna od njih je i stolnoteniski stol na kojem će se igrati finale Zagreb Opena.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu