Obavijesti

Sport

Komentari 12

Pulišić je 42. posuđeni igrač Chelseaja, Pašalić jedini Hrvat

Pulišić je 42. posuđeni igrač Chelseaja, Pašalić jedini Hrvat
1

Chelseajevi igrači nalaze se u 11 zemalja, a vrijede 225 milijuna eura. Među njima je i jedan Hrvat. Hajduk je prodao Pašalića 2014. godine, a bio je na posudbama u Elcheu, Monacu, Milanu, Spartaku, Atalanti

VIDEO

Chelsea je razvio prepoznatljiv model poslovanja i već godinama radi prema njemu. Kupuju mlade talente, a onda ih šalju na posudbe u druge klubove.

I čim se otvorio zimski prijelazni rok nastavili su u istom ritmu. Od Borussije Dortmund su za 64 milijuna eura kupili Christiana Pulišića i odmah su ga ostavili u Njemačkoj na posudbi do kraja sezone.

Amerikanac hrvatskih korijena postao je tako 42. posuđeni igrač Chelseaja, a čitava plejada igrača koje su otisnuli u druge klubove vrijedi zajedno 225 milijuna eura.

Chelseajevi igrači nalaze se u čak 11 zemalja svijeta. Najviše ih je posuđeno u Engleskoj - 21, pet ih je u Nizozemskoj, četiri su u Španjolskoj , tri u Italiji, dva u Njemačkoj i Francuskoj, te po jedan u Sjevernoj Irskoj, Škotskoj, Belgiji, Brazilu i Srbiji. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Među njima je i jedan Hrvat. Mario Pašalić nikada nije dobio šansu na Stamford Bridgeu, a londonski klub ga je slao na posudbe u Elche, Monaco, Milan, Spartak, a sada je u Atalanti.  Zanimljivo, Mateo Kovačić je jedini igrač kojeg je Chelsea posudio od drugog kluba.

Premier League - Chelsea v Manchester United

Londonski klub bi se mogao naći u velikim problemima ako Fifa ustraje na svom planu smanjenja broja posudbi. Nogometni čelnici su najavili kako planiraju drastično smanjiti broj posuđenih igrača pa bi jedan klub u isto vrijeme smio imati samo osam posuđenih igrača. 

Iako većina igrača koje Chelsea pošalje na posudbu nikada ne zaigra za prvu momčad, ili odigra tek nekoliko utakmica, Pulišić bi trebao biti izuzetak. Ipak je riječ o jednom od najvećih mladih talenata.

Svi Chelseajevi igrači na posudbama

Golmani: Nathan Baxter (Yeovil), Eduardo (Vitesse), Jamal Blackman (Leeds), Bradley Collins(Burton), Jarad Thompson (Warrenpoint Town)

Obrana: Baba Rahman (Schalke), Jake Clarke-Salter (Vitesse), Michael Hector (Sheffield Wednesday), Tomas Kalas (Bristol City), Todd Kane (Hull), Matt Miazga (Nantes), Kurt Zouma (Everton), Kenneth Omeruo (Leganes), Trevoh Chalobah (Ipswich), Dujon Sterling (Coventry), Reece James (Wigan), Jay DaSilva (Bristol City), Ola Aina (Torino), Fikayo Tomori (Derby), Fankaty Dabo (Sparta Rotterdam).

Vezi red: Christian Pulišić (Borussia), Lewis Baker (Leeds), Bekanty Victorien Angban (Metz), Kenedy (Newcastle), Nathan (Atletico Mineiro), Josimar Quintero (Lleida Esportiu), Danilo Pantić (Partizan), Mario Pašalić (Atalanta), Ruben Sammut (Falkirk), Charlie Colkett (Shrewsbury), Jacob Maddox (Cheltenham), Kasey Palmer (Blackburn), Kyle Scott (Telstar), Mason Mount (Derby), Tiemoue Bakayoko (Milan), Charly Musonda (Vitesse), Kylian Hazard (Bruges)

Napadači: Jhoao Rodriguez (Tenerife), Michy Batshuayi (Valencia), Ike Ugbo (Scunthorpe), Izzy Brown (Leeds), Tammy Abraham (Aston Villa)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov