Obavijesti

Sport

Komentari 34

Puno smo naučili od onih 0-5, idemo dobiti 8. put u 72 godine

Puno smo naučili od onih 0-5, idemo dobiti 8. put u 72 godine
1

Važna mi je Rijekina povijest, a loša tradicija je i izazov više da napravimo veliko iznenađenje i uzmemo sva tri boda. Vratili smo se u život, idemo u Maksimir iznenaditi Dinamo, kaže Rožman

VIDEO

Prije pet tjedana Rujevica je gledala 'horor'. Dinamo se na Kvarneru igrao s Rijekom i sa njom pomeo travnjak: Rijeka vs Dinamo 0-5!

Pokretanje videa...

00:20

U međuvremenu Modri su nesretno ispali iz Europe, a Rijeka se značajno podigla pa bi senzacionalnom pobjedom u zaostaloj utakmici 6. kola koju u srijedu (18:00) igra u Maksimiru, 2019. mogla završiti na poziciji ispod koje ne ide već sedam godina: na 2. mjestu Prve HNL.

- U jedno sam siguran: moji igrači će dati i zadnje atome snage. Sve znamo o Dinamu, čestitam im na sjajnim igrama u Ligi prvaka, a žao mi je (i zbog hrvatskog nogometa) što nisu prošli dalje - priča Rijekin trener Simon Rožman (36) pa dosta hrabro poručuje:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Mi smo se vratili u život. Možemo slavljem završiti ovu 2019.

Ovako slave Riječani u Splitu: 'Ajme meni nije mi dobro...'
Ovako slave Riječani u Splitu: 'Ajme meni nije mi dobro...'

U Rijeci ste protiv Dinama išli u 'suicidalno' otvoreno nadmetanje. U Maksimiru?

- Neću otkrivati taktiku. Svaka utakmica je specifična. Puno smo naučili iz prethodne priče s Dinamom. Sada imamo igru u oba smjera. Obje su momčadi dosta potrošene, oni možda čak i više. Zato su protiv Lokomotive i zarotirali skoro cijelu momčad. Ali u ovakvoj utakmici umor ne smije biti opravdanje.

Znate što kaže tradicija o Rijekinim gostovanjima kod Dinama?

- Znam. Rijeka je u 72 godine samo sedam puta pobijedila u Maksimiru! Znam to jer mi je važna Rijekina povijest. A ta tradicija je i izazov više da napravimo veliko iznenađenje pa uzmemo sva tri boda. Osim toga, postoji još jedan podatak: zadnju utakmicu u HNL-u Dinamo je na Maksimiru izgubio baš od Rijeke!

Dinamo se narugao apsurdnom riječkom planu o 'nadigravanju'
Dinamo se narugao apsurdnom riječkom planu o 'nadigravanju'

Najveća opasnost? Bruno Petković?

- Da, Petković je najveća opasnost, ove godine je napravio nevjerojatan iskorak. Ali Dinamo je prije svega momčad. No mislim da će i Dinamo trebati razmišljati o nama.

- Ulazak u utakmicu bit će jako važan, znamo kako Dinamo počinje utakmice u HNL-u. Ja hoću da mi budemo agresivni i strpljivi, da odigramo muški. Vani smo u zadnje vrijeme bili stvarno dobri, pobjeđivali i puno zabijali, tako želimo i nastaviti - rekao je Rožman kojem će u Zagrebu nedostajati ozlijeđeni Halilović i Murić.

'Kad nas pokopaju mi stisnemo gas, nek se sjete 'ko je Rijeka!'
'Kad nas pokopaju mi stisnemo gas, nek se sjete 'ko je Rijeka!'

Hrvoje Smolčić (19) je prije pet tjedana s klupe gledao Dinamovu demonstraciju moći usred Rijeke. U srijedu ga čeka debi kod europski jakog Dinama.

- Još nas boli onih 0-5 s Rujevice i želimo pokazati da, unatoč Dinamovoj kvaliteti, to nije pravi pokazatelj odnosa snaga. Oni su favoriti, ali... Atmosfera u našoj svlačionici je sjajna, rezultati su nas digli, opet pobjeđujemo doma, navijači nas nose... Puni smo samopouzdanja i vjerujemo u dobar rezultat - kaže Rijekin tinejdžer.

Tek 19 godina, prvo gostovanje u Maksimiru, Dinamo silan, 0-5 još zvoni u ušima... Ima li straha?

- Ima iza sebe Escovala i Prskala, ne bojim se Dinama, tko god igrao po mojoj strani! Naravno, ako ja budem igrao. A za mladog igrača kao mene zaigrati protiv Dinama u Maksimiru je samo po sebi predivan sportski doživljaj - rekao je Smolčić.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' SA IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

21:06
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu