Obavijesti

Sport

Komentari 62

Puno upitnika i sumnji, a nije ga bilo tek na 10 bitnih mečeva

Puno upitnika i sumnji, a nije ga bilo tek na 10 bitnih mečeva
3

Ivan Rakitić bio je veliki junak prošloga ljeta, njegovih penala protiv Danske i Rusije svi se sjećamo. No, onda su krenuli problemi, Wales je propustio zbog umora, sada nije 'čiste glave'...

VIDEO

Ivan Rakitić otkazao je nastup zbog neriješenog statusa u klubu pa smo pozvali Marka Roga. Ne želim uopće razmišljati o Rakitiću, ako imamo neki problem s njim ja ću to riješiti na svoj način, rekao je izbornik Zlatko Dalić.

Raketa se ovaj put ‘opravdao’ činjenicom kako nije riješio pitanje klupske budućnosti, pa za važne kvalifikacijske utakmice ne može biti maksimalno fokusiran. Istina, zadnjeg dana prijelaznog roka on je bio glavna tema u Barceloni, htjeli su ga Juventus i PSG, Barca nije imala ništa protiv da ga proda...

Pokretanje videa...

11:56

Ali iste probleme imali su Ante Rebić (rješavao transfer u Milan) i Dejan Lovren (Liverpool ga je prodavao) pa su se obojica stavili na raspolaganje Daliću. Također, prijelazni rok završio je jučer, Raketa od danas zna na čemu je, nema više neizvjesnosti. A sudar sa Slovacima je u petak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Rakitić je za reprezentaciju debitirao 8. rujna 2007. protiv Estonije (2-0), te za ‘vatrene’ upisao 104 nastupa, igrao na pet velikih natjecanja, prošloga ljeta stigao do svjetskog srebra. Njegovih penala protiv Danske i Rusije svi ćemo se zauvijek sjećati, mnogi smatraju da je u Rusiji bio i bolji od Modrića. Raketa je u ‘milijun’ slučajeva pokazivao lavovsko srce, u polufinalu SP-a protiv Engleske zaigrao je s temperaturom 40. I za to zaslužio kapu do poda...

Donio nam najveću sreću, ali i najviše otkazivao Hrvatskoj...
Donio nam najveću sreću, ali i najviše otkazivao Hrvatskoj...

No ponajboljeg hrvatskog nogometaša nije bilo ni protiv Walesa u Osijeku, tu je važnu utakmicu propustio zbog umora. Od debija za ‘vatrene’, Raketa nije nastupio u 31 utakmici za reprezentaciju, od čega je pet puta ostao na klupi. Točnije, 26 puta ga nije bilo niti u kadru (svaka četvrta), a maknemo li kineske i američke avanture pod Antom Čačićem, Rakitića nije bilo u 22 utakmice za Hrvatsku.

A tu se našlo deset natjecateljskih (kvalifikacije, velika natjecanja i Liga nacija) utakmica na kojima nije konkurirao za Hrvatsku u posljednjih 12 godina. Deset od 89. Do Slovačke i Azerbajdžana. Neke ‘bode’ činjenica da je u Barceloni igrao gotovo sve, ali u anketi 24sata više od pola navijača opravdava ovo Raketino neodazivanje. Narod mu vjeruje, zaslužio je svojim igrama.

 

No osim Rakete otpao je i Mateo Kovačić. Dalić je aktivirao pretpoziv Miji Caktašu. Ali u prijelomnim trenucima kvalifikacija nema puno igrača u top formi (Livaković, Vida, Brozović, Vlašić, Perišić, Brekalo, Petković, Oršić), a dio ih žudi za većom minutažom (L. Kalinić, Lovren, pa i Ante Rebić).

Pitali smo izbornika i računa li u budućnosti na Duju Ćaletu-Cara, ali odgovora nema:

- Vidjet ćemo...

1. Škotska - Hrvatska (1-1)

Ozljeda gležnja bila je kobna za Rakitića 2008. na gostovanju na Otoku u prijateljskoj utakmici. Igrao je tada Ivan za Schalke, a to mu je bilo prvo okupljanje koje je propustio.

2. Hrvatska - Gruzija (2-1)

Fraktura stopala spriječila je Raketu da nastupi protiv Gruzije u kvalifikacijama za Euro 2012., a nije ga bilo ni dva mjeseca kasnije na prijateljskoj utakmici protiv Irske. Bila mu je to prva ozbiljnija ozljeda u karijeri.

3. Malta - Hrvatska (1-3)

Propustio je utakmice protiv Malte i Izraela u rujnu jer nije igrao u Schalkeu. Nedugo zatim otišao je u Sevillu gdje je probudio karijeru.

4. Belgija - Hrvatska (1-1)

Svađa s tadašnjim izbornikom Igorom Štimcem koštala ga je minutaže protiv “crvenih vragova”. Odigrao je Raketa loše par dana prije protiv Makedonije, nije mu sjelo što je morao igrati na desnom krilu gdje se ne snalazi. Zamijenio ga je Josip Radošević.

5. Rusija - Hrvatska (1-3)

Ozljeda lista bila je kobna za našeg veznjaka na prijateljskoj utakmici 2017. Vodio je tada “vatrene” Ante Čačić koji Rakitiću nije mogao pronaći idealnu poziciju u reprezentaciji.

Rakitić otkazao reprezentaciji! Dalić: Ne razmišljam o njemu...
Rakitić otkazao reprezentaciji! Dalić: Ne razmišljam o njemu...

6. Raketin efekt

Hrvatska je s Ivanom u sastavu pobijedila u 62 od 104 utakmice (59,6 posto), a bez njega u 15 od 31 (48,4 posto).

7. Hrvatska - Turska (1-1)

Zbog bolesti kćerkice Adare kasnio je na okupljanje s Turskom. Proživljavao je osobnu dramu, ali izbornik Čačić imao je za njega razumijevanja.

8. Engleska - Hrvatska (2-1)

Problemi s mišićem izbacili su Rakitića iz “sedla” za ključnu utakmicu za prolazak u polufinale Lige nacija. Deset dana nakon te utakmice zaigrao je za Barcelonu protiv PSV-a u Ligi prvaka.

9. Hrvatska - Wales (2-1)

Otkazao je Raketa Daliću zbog nakupljenih utakmica i problema sa zadnjom ložom. Nije bilo smisla aktivirati ga kasnije za prijateljsku utakmicu s Tunisom.

  • 104 utakmice odigrao je Rakitić za reprezentaciju
  • 40 milijuna eura vrijedi Ivan Rakitić. U Barceloni ga je iz prvih 11 izbacio Frenkie de Jong. Zbog neizvjesnog statusa u klubu otkazao je izborniku Zlatku Daliću
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u
DIRIGENT RIJEČKE IGRE

Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u

Prvi smo, imamo realne šanse osvojiti naslov, ali o tome se u Rijeci ne razmišlja tako, ispričao je veznjak Rijeke Lindon Selahi i otkrio tko je za njega najbolji igrač u HNL-u