Obavijesti

Sport

Komentari 1

Put do europroljeća: Od kratkih rukava pa do magle i snijega...

Put do europroljeća: Od kratkih rukava pa do magle i snijega...
1

ČETIRI GODIŠNJA DOBA Od kratkih rukava do najave prvih pahulja u Zagrebu. Dinamova jesenska eurosezona bila je po mnogočemu jedinstvena. Skinuto je prokletstvo nakon punih 49 godina...

VIDEO

Mogli smo prezimiti i kroz Ligu prvaka, ali probat ćemo napraviti to u Europskoj ligi. Ova momčad ima dobru budućnost, spoj je mladosti i iskustva i vjerujem da možemo dobro odigrati, govorio je Nenad Bjelica krajem kolovoza.

Činilo se kako su lađe potonule jer Dinamo je većim dijelom dviju utakmica protiv Young Boysa, u playoffu kvalifikacija za Ligu prvaka, bio “al pari” Švicarcima, a pao je tek u završnici uzvrata na Maksimiru.

Izjave poput onih u uvodu ovog teksta nekima su se činile kurtoaznima jer Dinamo je četiri puta zapeo u skupinama Europske lige, a europsko proljeće, treba li to uopće podsjećati, nije vidio čak 49 godina.

Ali Bjelica je vjerovao u ono što govori, a možda i najveća razlika ovoga u odnosu na prošle neuspješne pokušaje prezimljavanja u eurokupovima jest što su mu vjerovali navijači i igrači.

- Skupina je prolazna, sve su to protivnici s kojima se Dinamo može nositi - kazao je Osječanin nakon što su mu kuglice u ždrijebu u Nyonu dodijelile Anderlecht, Fenerbahče i Spartak Trnavu.

Pokretanje videa...

02:16

Od kratkih rukava na premijeri u skupini protiv Fenera u Zagrebu do hladnoće europskog sjevera u Belgiji, praznih tribina slovačke Trnave, guste maksimirske magle za potvrdu prolaska, istanbulskog pljuska i vatrometa kroz najavu snijega u hrvatskoj metropoli - tako su izgledale kulise stadiona na kojima su “modri” krčili put do povijesti.

Naivnost Hajre, fajteri Dilaver i Stojanović i Olmove majstorije
Naivnost Hajre, fajteri Dilaver i Stojanović i Olmove majstorije

Povijesti koja ne staje tu jer Dinamo kao nositelj čeka ždrijeb šesnaestine finala Europske lige u ponedjeljak i, koga god da izvuče, nema sumnje da će željeti otići i korak dalje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu