Obavijesti

Sport

Komentari 36

Rađa: Igrači su nam nespremni i imaju teško ispravljive navike

Rađa: Igrači su nam nespremni i imaju teško ispravljive navike
1

Predsjednik stručnog savjeta Hrvatskog košarkaškog saveza Dino Rađa osvrnuo se na poraze Hrvatske od Poljske i Mađarske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kini. Rađa smatra da su krivi hrvatski klubovi

VIDEO

Čelnik Hrvatskog košarkaškog saveza Dino Rađa žestoko se obrušio na rad hrvatskih klubova te je objasnio razloge teških poraza od Poljske i Mađarske prošlog tjedna. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Svaki rezultat je samo ogledalo rada u prošlosti. Tako da ovo što se dogodilo nije slučajno isto ka što nije slučajno da se to događa bas nama i tako već 20 i kusur godina. Svi zajedno tribamo konačno izvadit glave iz pijeska i počet realno gledat na stvari.

Svaki rezultat je samo ogledalo rada u proslosti. Tako da ovo sta se dogodilo nije slucajno isto ka sta nije slucajno da...

Objavljuje Dino Rađa officialUtorak, 26. veljače 2019.

Mi sa najboljim igračima odavno nismo vise vrh Europske košarke a bez njih smo još niže. Pogledajte utakmice protiv Poljske. Oni su fizički jači i spremniji od nas. Samo je bilo pitanje kad ce nas slomit. I sa najboljim igračima i bez njih. Da ne govorim o Litvi i ostalima s vrha. Sukus svega je da triba puno vise radit. U prvom redu klubovi i igrači individualno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Savez je u zadnjih par godina napravija dosta stvari za poboljšanje ali bez suradnje klubova nećemo naprid. Liga je do prije dvi godine trajala dva miseca, a zastiđeno godište je iskorištavano da ti isti klinci rade manje jer mora igrat a ne da bi kroz igru napredovali. Igrači po reprezentacijama borave dva miseca godišnje a sve drugo su po klubovima.

Na pripreme dolaze neadekvatno pripremljeni pa je nemoguće mijenjat navike u kratkom roku. I da smo uspili nekin slučajan otići dalje moje bi mišljenje bilo isto. Kad san prije godinu ipo dana reka javno da tribamo krenit iz pocetka sa U 20 selekcijon pojacanom sa par iskusnijih javnost me dočekala na nož ka idiota.

Ja samo odavno realno gledan na stanje stvari i znan da je skoro nemoguće prominit navike starih igrača nego da se triba okrenut mlađim generacijama i odgajat ih pravilnije. Ne zato što san ja nešto posebno pametan nego zato što san sve to prosa na svojoj kozi i znan što me dovelo tamo di san stiga. Samo i isključivo krvavi rad, red i disciplina te odricanje od normalnog života.

To je jedini put naprid. I možemo Stojko i ja otići, može doc sveti Ivan Pavao za predsjednika i trenera ali nećemo milimetar naprid ako se ne počne radit puno bolje. Svaki klinac se triba pogledat u ogledalo i reć što oce. Svaki klub ce morat isto tako drastično unaprijedit rad. I zato apeliran na svih da ovo ne shvate kao skidanje odgovornosti je i mi u savezu uzimamo svoj dio na leđa nego kao put za izać iz svega ovog stanja. Vrime generacije 92’ je odavno prošlo ali ta generacija zna jako dobro što je dovelo do osvajanja 10 medalja u 10 godina. Pitanje je samo tko se oce do kraja žrtvovat u krajnjem slučaju za sebe pa tek onda za klubove i reprezentaciju."

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti
VOZAČI ODUŠEVLJENI

Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti

Plus+ Ukupni ekonomski učinci za Republiku Hrvatsku samo od prošle godine procjenjuju se na više od 105 milijuna eura! A utrke bi uživo trebalo pogledati više od 300.000 ljudi