Obavijesti

Sport

Komentari 63

Rađa odgovorio Ukiću: Kad se trebao žrtvovati, nije ga bilo

Rađa odgovorio Ukiću: Kad se trebao žrtvovati, nije ga bilo
1

Ne razumijem zašto netko tko deset godina nije napravio ništa, donio ni jednu medalju, ima potrebu upirati prstom u nekoga, poručio je predsjednik Stručnog savjeta HKS-a Roku Ukiću

VIDEO

Debakl u kvalifikacijama za SP otkrio je mnoge ratove i sukobe u hrvatskoj košarkaškoj obitelji. Roko Ukić bio je, kao i uvijek, bez dlake na jeziku i prozvao je čelnike saveza za nedostatak vizije, te jasno rekao da Dražen Anzulović nije dorastao zadatku. Predsjednik Stručnog savjeta HKS-a Dino Rađa odgovorio mu je:

- Lako je upirati prstom, to mogu i ja, ali od toga nema koristi. Svi su oni jaki na jeziku, a kad se treba žrtvovati, nema ih nigdje. I taj Ukić se mogao puno puta žrtvovati pa nije. I sam je prestao biti zainteresiran za reprezentaciju - rekao je za RTL i nastavio:

- Zašto netko tko deset godina nije napravio ništa, nije donio ni jednu medalju, ima potrebu upirati prstom?! Stojku i meni poštenje je iznad svega - naglasio je Rađa, ponovivši da se svi trebaju pogledati u ogledalo, ali da klubovi moraju bolje raditi, a igrači imati volju igrati za Hrvatsku.

Trenutno stanje u Hrvatskoj reprezentaciji prokomentirao je i za Dnevnik Nove TV.

- Gledajte ovako, stvari su puno kompleksnije nego što to izgleda na prvi pogled. Svaki rezultat je ogledalo nekog rada u prošlosti. I mi konačno moramo prestati zabijati glavu u pijesak kao nojevi i reći stvari kako stvarno stoje. A to je da mi već odavno nismo vrh europske košarke s najboljim igračima, a bez najboljih igrača smo još niže - započeo je Rađa i dodao:

- Svako upiranje prstom sada je bespredmetno, jer što ja ili vi imamo od toga da priznam da sam pogriješio oko izbora jednog izbornika. Ili što ima neki igrač od toga da kaže ja imam svoj dio krivice ili netko drugi. Ono što nama treba to je samo krvavi rad, zatvoriti se, pokriti se ušima i reći: 'Mi smo sada tu gdje jesmo i treba početi raditi'.

Postavljaju se pitanja je li ova selekcija mogla bolje i je li nekim potezima pogriješio i sam Savez.

- Pa gledajte, nije problem priznati pogrešku. Samo vi morate znati što je sve napravljeno prije toga. Nemojte misliti da mi nismo razgovarali i s Trinchierijem, i s Perasovićem, i s Repešom i s gomilom trenera koji imaju nekakvu težinu. I tražili smo rješenje po Americi. Međutim, dobili smo masu tih odbijenica i ljudi su jednostavno zainteresirani za neke više nivoe poput euroligaških klubova. U situaciji u kojoj smo bili jednostavno smo uzeli rješenje koje je u tom trenutku bilo najbolje - istaknuo je predsjednik Stručnog savjeta HKS-a.

Osijek: Hrvatska i Mađarska u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

Hrvatska košarka neće imati nitša od gledanja u prošlost te se potrebno okrenuti budućnosti. 

- Savez je pokrenuo puno tih akcija. Mi smo ove godine krenuli s tim cjelogodišnjim okupljanjem mlađih selekcija. Međutim, tu si jako limitiran jer imaš školu, imaš natjecanja i onda tu i tamo radimo regionalno okupljanje, po cijeloj Hrvatskoj pokušavamo okupljati klince. Ja stvarno apeliram na klubove da ovo ne smatraju kao upiranje prstom u njih, ali oni moraju shvatiti da su kod njih igrači najveći dio godine i da je tamo osnova i da tamo treba početi puno kvalitetnije raditi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom