Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Rafa na zemlji i Roger na travi bit će nepobjedivi još 2 godine'

None Foto: REUTERS/PIXSELL

Mislim da je gotovo nemoguće da u sljedeće dvije godine netko pobjedi Nadala u pet setova na zemlji, isti slučaj je i sa Rogerom Federerom na travi, rekao je Lleyton Hewitt...

Jedan od najboljih australskih tenisača svih vremena, Lleyton Hewitt, ovaj tjedan se i treći put vratio iz mirovine. Bivši broj jedan se umirovio još 2016. godine, no izašao je iz mirovine na ovogodišnjem Australian Openu kada je zaigrao u parovima sa sunarodnjakom Samom Grothom. Ovaj tjedan će se pridružiti Alexu De Minaru u parovima na turniru u portugalskom Estorilu. Osim toga, Australac je progovorio i o velikoj dominaciji sada već dvojice veterana, Rafaela Nadala i Rogera Federera.

- Mislim da je gotovo nemoguće da u sljedeće dvije godine netko pobjedi Nadala u pet setova na zemlji, isti slučaj je i sa Rogerom Federerom na travi. Nevjerojatno je kako su se tako brzo prilagodili nakon što su ih pretekli Murray i Đoković. Ponovno su uspostavili kontrolu i opet su dominantni. Oni su jednostavno neuništivi - rekao je legendarni tenisač koji se nešto više divi Švicarcu.

- Ipak, slučaj Švicarca mi je impresivniji, zato što je stariji i jer se prije dvije godine činilo kako je daleko od svojih najboljih izdanja. No, pokazavši sjajnu inteligenciju na terenu i izvan njega te pažljivo birajući turnire na kojima će nastupati, vratio se tamo gdje i pripada, na sam vrh.

Hewitt je u karijeri dva puta osvojio Grand Slam, od toga jednom Wimbledon i jednom US Open. 2005. godine je uvršten među 40. najboljih tenisača svih vremena.

Komentari (7)
  • Cilic mu je najblize pogotovo ove godine.

    1. 5. 2018,   16:30
  • Znaci Čilic može zaboraviti prvo mjesto na rang listi!

    1. 5. 2018,   15:15
  • Federer nepobjediv na travi!? A Čilić ga skoro dobio na prošlom Wimbledonu!?

    1. 5. 2018,   15:18