Obavijesti

Sport

Komentari 51

Rakitić je među igračima koje Barca ovog ljeta stavlja u izlog

Rakitić je među igračima koje Barca ovog ljeta stavlja u izlog
5

Coutinho sigurno odlazi, o Umtitiju se može pregovarati, a Rakitić je na listi onih čija se prodaja priželjkuje. Nakon sramote na Anfieldu Barca ide u shopping. Po amsterdamskim dućanima

VIDEO

Kad si u Barceloni tepaju da su 'Mes que un club', više od kluba, uopće nisu u krivu. Za Barcu se navija kao da je reprezentacija, Katalonije. Tako se i medijski prati. Ta je polarizacija ogromna, a informiranost vrhunska.

Marca i As sa obožavanjem gledaju u Santiago Bernabeu, a Sport i Mundo Deportivo u Camp Nou. Real može u finalu Lige prvaka pobijediti 47-0. Drugo jutro dva će katalonska lista osvanuti sa 'temom Barca' na naslovnicama.

Tako je i jutros. A nama utoliko zanimljivije jer Sport na svojoj naslovnoj strani otkriva temu koja se detaljno razrađuje do skoro polovice novina, a jedan od glavnih likova priče je naš fenomenalni veznjak Ivan Rakitić (31).

Coutinho odlazi, Umtiti je 'transferabilan', a Rakitić je: na prodaju. Na drugoj strani mercato-vage su već potpisani de Jong, gotovo već dovedeni De Ligt te, kao opcija, Antoine Griezmann.

Drugi katalonski list, Mundo Deportivo, dodaje: 'Rakitića hoće Brozovićev i Perišićev Inter. Cijena: 50.000.000 €'! Raketa je već pola desetljeća u Barci, osvojio je sve što se osvojiti moglo kao jedan od ključnih igrača, ali u nogometu se ili svaki dan iznova dokazuješ ili minuli rad postaje nebitan. Nema emocija. Samo lova.

Rakitićevi su grijesi: očajna partija u onom nevjerojatnom 0-4 porazu kod Liverpoola u polufinalu Lige prvaka (naravno da je bio tek jedan od 14 koji su totalno podbacili!) i odlazak na tradicionalnu travanjsku feštu u Sevillu odmah nakon sramote na Anfieldu.

Ivanova supruga Raquel je iz Seville, on je tri godine igrao u Sevilli, osvajao trofeje i bio kapetan. Sevilla im je dom. I sve bi, iz Barceloninog rakursa, možda prošlo glatko da se fotografijom sa Rakitićem na Instagramu nije pohvalio sin bivšeg predsjednika Seville, Jose Maria Del Nido.

Dan nakon jedne od najvećih sramota u Barcinoj povijesti, Rakitić nasmijan diže palac gore u Andaluziji. Pa je odjednom postao igrač kojeg se priželjkuje prodati premda je, naravno, i svakome s pola mozga jasno da se radi o nogometašu čija je klasa a-pso-lu-tno na Barceloninoj razini. Što je dokazano 265 puta, garnirano sa 34 gola, 36 asistencija, po 4 Primere i Kupa kralja, 2 španjolska Superkupa te po jednom Ligom prvaka, Uefinim Superkupom i svjetskim klupskim prvenstvom.

2015. bila je godina triplete, a 2016. i 2018. bile su godine duple krune koja je vrlo izgledna i ove sezone (Primera je osvojena, ostalo je još finale sa Valencijom). I sve to, sve te puste pobjede i trofeji: sa Rakitićem kao jednim od glavnih igrača.

U pet Ivanovih godina na Nou Campu Xavi i Iniesta otišli su iz Blaugrane, u vezni red dovođeni su Vidal, Paulinho, Arthur, Andre Gomes...

Imena se vrte, igrači dolaze i odlaze, a samo Busquets i Rakitić ostaju. I igraju. Jer vrijede više od drugih. Možda to i u Barceloninoj Upravi shvate. Raketu ne treba prodati. Nego mu produžiti ugovor koji ističe u ljeto 2021.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića