Obavijesti

Sport

Komentari 38

Rakitić jecao i plakao: Sanjam obući Sevillin dres još jednom

Rakitić jecao i plakao: Sanjam obući Sevillin dres još jednom
1

Ova će nagrada imati posebno mjesto u mom domu. Posvetio bih je punici i tastu. Povratak u Sevillu? Da se moju ženu pita, ne bih se vraćao u Barcelonu. Sanjam ponovo obući taj dres, rekao je

VIDEO

Ivan Rakitić (31) primio je ovaj ponedjeljak nagradu za vrijednosti na ceremoniji Premios DEX televizije El Desmarque. Nogometaš Barcelone vratio se u svoju Sevillu i to ga je, čini se, jako pogodilo, kao i činjenica što je u publici bila i obitelj njegova bivšeg suigrača, tragično preminuloga Joséa Antonija Reyesa, koji je posthumno nagrađen.

- Prije svega, dobra večer. Težak je trenutak stajati ovdje pred Joséovom obitelji - rekao je Rakitić pred okupljenima i zaplakao.

Pokretanje videa...

03:43

Reyes je poginuo u lipnju ove godine na autocesti kraj Seville nakon što je, zbog puknuća gume, sletio s ceste. Auto mu se potpuno zapalio, a život je u toj nesreći izgubio i njegov rođak Jonathan Reyes, dok mu se drugi rođak Juan Manuel Calderón preživio s teškim ozljedama i opeklinama.

Zastao je Ivan na nekoliko sekundi i nastavio gotovo jecajući.

- I ja sam otac. Kad su mi rekli da ću primiti ovu nagradu, bio sam ponosan. Došao sam kao mladić u Sevillu, dobio svu ljubav tamošnjih ljudi, upoznao ženu, obitelj... - govorio je hrvatski reprezentativac drhtavim glasom i više nije mogao.

- Tu ću stati - rekao je, na što je voditelj reagirao dosjetkom: "Hrvati također plaču?".

- Ma ja sam Sevillanac - kazao je Raketa i nasmijao okupljene.

- Ovo nije nagrada za zabijanje golova i osvajanje naslova, nego zbog vrijednosti koje sam želio prenijeti suigračima. Želim posvetiti ovu nagradu supruzi i obitelji. Nagrada će imati jako, jako posebno mjesto u mojoj kući. Ako dopustite, posvetio bih nagradu i mojoj punici i tastu - rekao je Ivan.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nisu ga propustili pitati hoće li se pri kraju karijere vratiti u Sevillu.

- Da se moju suprugu pita, ostali bismo ovdje, ne bismo se sutra ni vraćali u Barcelonu - rekao je Raketa s osmijehom.

- Svi znaju ljubav koju osjećam prema gradu i klubu. Odavde sam otišao u Barcelonu i presretan sam što je tako ispalo. A za to je zaslužan i moj prijatelj Monchi - dodao je.

Sanjam ponovno nositi dres Seville

Nakon ceremonije pred novinarima je konkretnije pričao o toj temi. U Sevilli je od 2011. do 2014. u 149 nastupa zabio 32 gola i postao kapetan.

- Ako dođe vrijeme za razgovore o tome, svi znaju da bih bio oduševljen da se to dogodi. Da mogu birati dres, odabrao bih onaj Seville. Ispunjava me ponosom i radošću. San bi bio ponovno nositi dres Seville u nekom trenutku u budućnosti - kazao je Rakitić.

Atlético se bori za sve naslove, i ja to želim

No za igrača "blaugrane", koji ove sezone nije u užim planovima trenera Ernesta Valverdea (55) i kojemu je sportski direktor Éric Abidal (40) rekao da ne računa na njega, Sevilla nije jedina opcija.

- Atlético? Ma priča se svašta, vidjet ćemo što će se dogoditi. Oni su sjajna momčad koja se bori za sve naslove. I ja se želim boriti za sve naslove - rekao je Ivan.

Messi nije osvojio što sam ja

Dotaknuo se i Zlatne lopte suigrača mu Lionela Messija (32).

- Čestitam Leu, svi znamo da je najbolji. Osvojio ih je šest, a mogao je i deset! Ja nemam nijednu Zlatnu loptu? A jednom sam mu rekao: "Imam nagradu koju ti nećeš nikad imati. Osvojio sam Europsku ligu!" - nasmijao se Raketa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica