Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Rakitić: Naravno da nismo odustali od prvog mjesta

None Foto: Sanjin Strukić

Najmlađi hrvatski reprezentativac zabio je dvaput protiv Andore, oba puta iz prekida. Englezi su već fino odmakli, no 'Raketu' to ne može pokolebati

Tek mu je 20, a na kontu već ima pet golova za reprezentaciju. Ivan Rakitić je Andori zabio četvrti i peti. Usporedbe radi, napadači Olić, Petrić i Klasnić zabili su po deset. A ipak su malo duže u hrvatskoj reprezentaciji.
- Otkad sam počeo igrati nogomet treniram slobodne udarce, ovoga puta mi je baš dobro sjela - opisao je Ivan svoj prvi gol. Prebacio je zid s 20-ak metara, pogodio rašlje. Kod drugoga gola, posljednjeg na utakmici, imao je lakši posao. Lako je zabio iz penala u 86. minuti utakmice.
- Dobro sam se osjećao, znao sam da ću zabiti, zato sam i krenuo prema lopti - kaže Rakitić, koji je apsolutno zadovoljan prikazanim u ovoj utakmici.
- Od početka smo probali odigrati napadački i efikasno, kako nam je izbornik i rekao - rekao je naš najmlađi reprezentativac, pa dodao i objašnjenje pada u drugom dijelu:
- Teško je svih 90 minuta držati maksimalan tempo u jednoj ovakvoj utakmici. No lopta je uglavnom dobro išla i možda smo mogli zabiti i poneki gol više.
Engleska je pobjedom u Minsku (3-1 protiv Bjelorusije) pošteno odmakla, ali Ivana to ne može pokolebati.
- Naravno da nismo odustali od prvog mjesta. Sve je još moguće i normalno je da vjerujemo da možemo završiti kvalifikacije na prvome mjestu - rekao je najbolji igrač laganice protiv Andore.

Komentari (2)
  • tako treba care !!

    15. 10. 2008,   23:09
  • TAKO JE slazem se netrebamo se bojat ENGLEZA oni jedino kaj igraju sada je talijanski nogomet nogomet u kojem brane gol a tek onda napadaju

    15. 10. 2008,   23:20