Obavijesti

Sport

Komentari 20

Ramsey Mađarima oduzeo EP, Njemačka preokrenula Sj. Irsku

Ramsey Mađarima oduzeo EP, Njemačka preokrenula Sj. Irsku
1

Vatreni su u skupini E kao prvoplasirani izborili plasman na Euro, a Wales je u direktnom ogledu za drugo mjesto slavio protiv Mađarske 2-0. Iako su Irci poveli u Njemačkoj, domaći su okrenuli i ostali prvi u skupini C (6-1)

VIDEO

Završeno je i posljednje kvalifikacijsko kolo za Europsko prvenstvo 2020. godine, ali još nisu poznati svi sudionici tog prestižnog natjecanja! Dok neki kreću u dodatne kvalifikacije i borbu preko završnih turnira Lige nacija, direktan plasman na EP u 'fotofinišu' je potvrdio Wales, dok je Njemačka pobjedom protiv Sjeverne Irske (6-1) ostala na prvom mjestu ispred Nizozemske.

Francuska nije nositelj, ali čeka nas pakao! Evo svih protivnika
Francuska nije nositelj, ali čeka nas pakao! Evo svih protivnika

Skupina C: Nizozemci su nakratko bili prvi, ali 'elf' se ubrzo vratio

Nizozemska je trebala pobjedu i kiks Njemačke kako bi zasjela na prvo mjesto, ali to se nije dogodilo. 'Oranje' su se kratko nadale kad je Smith zabio za vodstvo Irske u 14. minuti, ali Gnabry s tri gola, Goretzka s dva gola i Brandt s jednim (6-1) ostavili su Nijemce na čelu skupine C.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Euro 2020 Qualifier - Group C - Netherlands v Estonia

Nizozemska pak je već u šestoj minuti povela protiv Estonije, a do kraja su zabili još četiri gola i na kraju slavili s 5-0, a veznjak Liverpoola Georginio Wijnaldum zabio je tri gola. Ništa se nije mijenjalo, a pobjednici spomenutih utakmica idu direktno na Euro.

Skupina E: Wales u 'fotofinišu' prestigao Mađare za novo Europsko prvenstvo

Znali su Bale i društvo kako im samo pobjeda igra žele li se direktno plasirati na veliko natjecanje. Krenuli su goropadno od prve minute i u potpunosti izdominirali Mađare (2-0). Presudio im je Aaron Ramsey koji je zabio u 15. i 47. minuti.

Robert Boženik zabio je drugu utakmicu zaredom. Zapamtio ga je Dominik Livaković, ali Azerbejdžan nije uspio preokrenuti utakmicu poput Vatrenih. Slovaci su na kraju slavili s 2-0 jer je zabio i Hamšik, a direktno na Euro iz ove skupine idu Hrvatska i Wales.

Skupina G: Latvija srušila Austriju, Poljska i Slovenija bez pobjednika

Poljska i Austrija plasirali su se na Euro i prije posljednjeg kola. Tako je Latvija uspjela doći do prvih bodova u ovom ciklusu kvalifikacija pobjedom protiv Austrije koja je završila na drugom mjestu (1-0).

Euro 2020 Qualifier - Group G - Latvia v Austria

Makedonija je bez Ademija pobijedila Izrael 1-0, a Poljaci su protiv Slovenaca vodili u dva navrata, ali Matavž i Iličić nisu dali Lewandowskom i društvu da bez muke završe kvalifikacije pobjedom. Uspjelo im je to u 81. minuti kad je za 3-2 zabio Goralski.

Skupina I: Belgijci i Rusi kanonadom potvrdili prvo zasluženu prednost

I u ovoj je skupini situacija bila riješena prije zadnjeg kola. Belgija i Rusija su putnici na Europsko prvenstvo, a svoja su mjesta potvrdili velikim pobjedama u posljednjem kolu. Izabranici Roberta Martineza zabili su šest golova Cipru (6-1), ali nije bilo hat tricka. Po dva su gola zabili de Bruyne i Benteke, Christoforou je zabio autogol, a jedan je dodao i Carrasco.

Euro 2020 Qualifier - Group I - Belgium v Cyprus

Rusija je petardom u San Marinu (0-5) sa pet različitih strijelaca (Kuzjaev, Petrov, Mirančuk, Ionov, Komličenko) samo povećala broj bodova na drugom mjestu. Škotska i Kazahstan borili su se za treće mjesto, a gostima je trebala pobjeda. Poveli su u 34. minuti i imali gol prednosti na poluvremenu (0-1), ali McGinn s dva gola i Naismith s jednim su u drugom dijelu preokrenuli susret i donijeli Škotskoj pobjedu te ostanak na trećem mjestu (3-1).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub