Obavijesti

Sport

Komentari 17

Rangersi pred eliminacijom, ali Bruinsi još pamte Philadelphiju

Rangersi pred eliminacijom, ali Bruinsi još pamte Philadelphiju
1

Iako Boston Bruinsi vode 3-0 u doigravanju NHL-a, znaju da ništa još nije gotovo jer su istu prednost propustili prije tri godine u polufinalu s Philadephia Flyersima

VIDEO

New York Rangersi našli su se u jako neugodnoj situaciji. Gube sa 3-0 u seriji, k tome bi i eventualnu sedmu utakmicu morali igrati u gostima, dakle, praktički nemaju šanse. Samo tri ekipe u povijesti Stanley Cupa uspjele su nadoknaditi taj zaostatak, a zanimljivo je to da su posljednji koji su prokockali tu prednost bili upravo Boston Bruinsi protiv Philadelphia Flyersa prije tri godine. 

U prošloj utakmici Rangersi su mogli ispisati za sebe puno sretniji kraj, no prednost koju su imali nisu uspjeli zadržati. U posljednjem periodu Bruinsi su okrenuli, mora se reći i uz dosta sreće kada uzmemo u obzir Pailleov gol, no daleko od toga da Bruinsi tu pobjedu nisu zaslužili. O svemu dovoljno govori statistika udaraca 34-24 u korist Bruinsa, a podsjećamo da se igralo u Madison Square Gardenu.

- Četvrta utakmica koja slijedi bit će najteža, utakmica u kojoj trebamo dovršiti posao. Mi najbolje znamo da još ništa nije gotovo - rekao je branič Bruinsa Johnny Boychuk aludirajući na preokret Flyersa od prije tri godine.

Od Rangersa možemo očekivati očajničke pokušaje, a za deprimirati protivnika u startu će im trebati dobar Tuukka Rask. Zatvori li on svoj gol, vjera Rangersa u čudo bit će sve manja. U prošloj utakmici obranio je 23 od 24 šuta, a bude li na takvoj razini i večeras, Bruinsi će se moći radovati. Osim ako Lundqvist ne bude još "luđi".

- Prednost koju imamo ne znači ništa. Ne vodimo mi 3-0 pa da treba isteći vrijeme, već treba upisati i četvrtu pobjedu što nekad zna biti jako teško. Lakše zna biti pobijediti u tri utakmice nego pobijediti u četvrtoj  - kaže branič Bruinsa Zdeno Chara.

Rangersi su se sada našli u situaciji da više nemaju što izgubiti. Eventualna pobjeda večeras mogla bi stvoriti nervozu u redovima Bruinsa, vjerojatno i hoće, tako da bi ovo lako mogla biti nekakva prekretnica u slučaju da gosti ne zaključe seriju. 

- Nećemo se predati jer ništa nije gotovo. Ohrabruje nas činjenica da su Bruinsi ispali protiv Flyersa nakon vodstva od 3-0, i to je također bilo konferencijsko polufinale - riječi su golmana Rangersa Henrika Lundqvista.

Što se tiče izostanaka, ni kod jedne se momčadi ništa neće značajnije mijenjati. Rangersi su i dalje bez Powea, Clowea i Staala, dok su Bruinsi bez Ferencea. Možda se vrati Seidenberg, no malo je vjerojatno.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera