Obavijesti

Sport

Komentari 34

Rat za Zagrebački nogometni savez: Lokosi 'izdali' Mamića

Rat za Zagrebački nogometni savez: Lokosi 'izdali' Mamića
1

Svetina već ima 300 glasova u borbi za predsjednika ZNS-a, pa Zdravko Mamić želi odgoditi izbore. Svetinin protukandidat bit će Petar Karatović koji je, kako saznajemo, naređenje za kandidaturu dobio iz Međugorja

VIDEO

Uh, kakva će to biti borba. Nekad prijatelji i suradnici, Tomislav Svetina i Zdravko Mamić danas su na neprijateljskim stranama u borbi za čelnika Zagrebačkog nogometnog saveza (ZNS), poziciju koja jamči vlast.

I nije to jedini raskol. Lokomotiva, do jučer neraskidivo vezana uz Mamića, prešla je na suprotnu stranu i odabrala - Svetinu. I to je prava senzacija. Do jučer Dinamov saveznik, Lokomotiva je 'izdala' Maminja, pa je Svetina dobio podršku direktora Božidara Šikića. Računa se i s očekivanom potporom Hrvatskog dragovoljca, koji se uglavnom pozicionira kao vrh HDZ-a. Uz njih, Svetina je dobio podršku Rudeša, te čak šest od osam trećeligaša. Prevedeno u brojke, Svetina već ima 300 glasova, što ga čini favoritom u borbi za predsjednika ZNS-a.

Njegov protukandidat Petar Karatović, prema jednoj verziji priče, do jučer je bio uz Svetinu i vidio ga kao jedino dobro rješenje. No, opet prema pričama, Karatović je dobio naređenje iz Međugorja (ne od Gospe) da se mora kandidirati protiv Svetine. Karatovića će podržati Sesvete, a podršku bi mu trebao dati i Dinamo. Naizgled neraskidiva veza između Lokomotive i Dinama pukla je zbog sukoba oko transfera mladog nogometaša Luke Ivanušeca, čije je transfer, mimo Šikićeve volje, stopirao Mamić. Kažu nam upućeni, “Lokomotiva više neće tako lako gubiti od Dinama, osim uz sudački poguranac”.

- Vjerujem da će Skupština biti 10. prosinca i da neće, s obzirom na novonastalu situaciju, doći do neke odgode ili tako nečega. Zašto bi došlo do odgode? Pa možda ima čudnih sila koje pokušaju isprovocirati tako nešto - rekao je Svetina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tko su čudne sile nije teško odgonetnuti. Naime, vidjevši da bi njegovi ljudi mogli izgubiti vlast, Mamić pokušava odgoditi izbore za predsjednika ZNS-a, no vrlo su male šanse za to. Koalicija Marijan Kustić i Tomislav Svetina, koja želi promjene u hrvatskom nogometu, ozbiljna je opcija, kojoj račune ne može pomrsiti čak ni svemogući Zdravko Mamić. Upravo je zbog toga Mamić ‘poludio’ u Sarajevu, kako kažu očevici, galameći na Kustića: ‘Što ste si umislili, da možete voditi savez?’.

Naravno, Svetina svemu ima podršku Marijana Kustića, saborskog zastupnika HDZ-a, ali i direktora zaduženog za logistiku i infrastrukturu u Hrvatskom nogometnom savezu. Posredno, jasno, obojica imaju podršku šefa HDZ-a Andreja Plenkovića. A zašto je Mamić toliko ljutit? Pa, jednostavno. Izbori za ZNS su izuzetno važni jer onaj tko vlada Zagrebačkim savezom, preuzima kontrolu i nad čitavim HNS-om.

Zanimljivo je i kako će se Kustićeva ekipa riješiti Vrbanovića, izvršnog direktora HNS-a. To može biti problem, jer Vrbanović ima i golemu otpremninu. Mišković i Kustić su, doznajemo, u stalnim kontaktima s Aleksandrom Čeferinom, liderom UEFA-e, pa je već predviđen scenarij u kojem bi Davor Šuker u ožujku mogao put Nyona, na novu funkciju. U tom slučaju HNS bi preuzeo Marijan Kustić, koji je, prema mnogima, pravi čovjek za tu funkciju.

Antimamićevska ekipa računa na podršku zagrebačkog, dubrovačkog, istarskog, međimurskog i ličko-senjskog saveza. I mogli bi dobiti, pa bi, kako stvari stoje, upravo dvojac trebao biti novi val hrvatskg nogometa. Kustić kao predsjednik HNS-a, Svetina ZNS-a. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!
ULJEZ NA UTRCI

E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!

Dok je Andreas Mikkelsen 'pičio' hrvatskim cestama, jedan navijač je pokazao stražnjicu u kameru. Neke je nasmijao, nekima je to bilo degutantno, ali kako god, on se uspio pojaviti u domovima diljem svijeta